(VIDEO) Cum merge noul Renault R5 Turbo 3E, prototipul electric al unui continuator modern pentru clasicul Renault 5 Turbo

9 Aprilie 2023, 18:02
Redacţia PiataAuto.md
Unul din cele mai adorate modele din istoria Renault e fără îndoială R5 Turbo, produs în două ipostaze, Turbo 1 şi Turbo 2, prima fiind cumva cea mai apreciată şi acele exemplare ajungând să fie vândute azi şi cu jumătate de milion de euro. Deşi părea pe dinafară doar o versiune mai sportivă, de raliu, a lui Renault 5, R5 Turbo era, de fapt, o maşină complet diferită, cu un motor poziţionat median, în locul banchetei spate, care-şi trimitea forţa punţii spate.
Foto: Renault R5 Turbo clasic

Tot habitaclul era absolut diferit, cadranele sale încadrate în celule pătrate rămânând o semnătură vizuală pentru acest model. Maşina avea 160 CP, însă cântărea numai 960 kg. Aşa că avea o performanţă superbă.
Foto: Habitaclul lui Renault R5 Turbo clasic

Ei bine, în toamna anului trecut, după ce a jonglat cu prototipuri ale unui Renault R5 electric modern, Renault a dezvăluit şi un R5 Turbo 3E electric, creat drept un continuator modern, cu propulsie electrică a lui R5 Turbo. Iar indicele Turbo 3E vine tocmai să continue şirul, după ultimul Renault R5 Turbo II. Maşina are 380 CP în unităţi europene şi 375 în unităţi britanice, transmişi tot punţii spate, şi o baterie electrică nu foarte mare şi grea, de 42 kWh.
De curând, acest prototip sport de Renault electric modern, creat cu o misiune atât de importantă de a fi un continuator pentru R5 Turbo, a fost dat pe mâna celor de la Top Gear pentru o primă explorare pe viu şi un condus pe circuit.
Vezi cum e şi cum merge noul Renault R5 Turbo 3E în video-ul de mai jos.
0
1,103
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!