(VIDEO) Cum poate înainta Mercedes EQG, prototipul lui G-Class electric, pregătit pentru a fi lansat în curând

7 Aprilie 2023, 18:01
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes a confirmat mai mult timp în urmă că pregăteşte un G-Class electric, pentru a-i asigura tranziţia legendarului G-Class în noua epocă a electromobilităţii. Pentru a putea păstra toate aceste calităţi legendare de înaintare, însă, noul EQG, aşa cum se va numi modelul, nu putea fi ca oricare alt SUV electric cu bateria plată în podea, şi nici nu putea pur şi simplu să folosească acel cadru rigid obişnuit al lui G-Class. Aşa că Mercedes pare să fi recurs la câteva metamorfoze interesante, iar de curând un youtuber a avut ocazia să cunoască mai îndeaproape noul EQC în Graz, Austria, acolo unde acesta e dezvoltat.
În primul rând, G-Class electric va avea 4 electromotoare, câte unul pentru fiecare roată, iar asta înseamnă că va spune adio diferenţialelor mecanice blocabile. E posibil să existe, însă, butoane de blocare a lor, blocajul fiind realizat la nivel electronic.
De asemenea, modelul va oferi două trepte de deplasare, una fiind creată pentru înaintare lentă, deci efectiv pare că se vorbeşte de un demultiplicator de cuplu. Însă nu putem spune sigur, dacă va fi vorba de demultiplicatoare mecanice la fiecare roată, pentru fiecare motor, aşa cum a patentat Rivian de curând, sau de o simulare electronic.
Noul G-Class electric va putea întoarce aproape pe loc pe teren cu aderenţă scăzută, aproape ca un tanc, rotind două dintre roţi, de pe una din părţi, într-o direcţie, iar roţile de pe cealaltă parte — în altă direcţie, cam cum se întâmplă cu şenilele de tanc. Acest artificiu a primit şi un nume — G-Turn, sau întorsătura G.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,353
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!