(VIDEO) Cum sună şi cum merge noul supercar care atinge 12000 rpm cu motorul său V12

14 Aprilie 2023, 21:02
Redacţia PiataAuto.md
Am putea spune pe bună dreptate că cel mai curajos şi mai nebunatic inginer al momentului e Gordon Murray, omul care şi-a fondat acum câţiva ani compania care-i poartă numele, Gordon Murray Automotive, sau GMA, şi care continuă să lanseze modele fabuloase. Paradoxul e că acest inginer nebunatic, plin de energie şi idei, are acum 76 de ani, şi abia acum, în ultimii ani, a îndrăznit să creeze maşini cu propriul nume, dar anterior a creat bijuterii precum McLaren F1.
Ei bine, cel mai proaspăt model al său e noul GMA T.50, o maşină pe care Gordon o prezintă drept un succesor moral al lui McLaren F1. Supercar-ul are doar 963 kg, o greutate neverosimilă pentru zilele noastre. Şi are un motor V12, care scoate 645 CP şi care poate atinge cu uşurinţă 12.000 rpm! Ah da, şi motorul e cuplat la o cutie manuală!
Cei de la Top Gear au avut de curând ocazia să fie plimbaţi pe o pistă de aeroport cu noua bijuterie, la volan aflându-se pilotul din Indy 500, Dario Franchitti. Deci, un pilot pus acolo, pe scaunul central din faţă, care să poată scoate performanţa maximă din această maşină.
Vezi mai jos, neapărat cu sunet dat mai tare, cum sună şi cum merge acest noul supercar genial al timpurilor noastre.
0
3,397
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!