(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce bijuteria incredibilă a zilelor noastre, Kimera EVO37, inspirată din Lancia 037

28 Aprilie 2023, 12:57
Redacţia PiataAuto.md
Acum aproape doi ani scriam despre anunţarea lui Kimera EVO38 şi-i dedicam un articol pasional, anunţând revenirea celui mai glorios model Lancia din istorie, 037, într-o formă perfecţionată, modernă. Iar literele EV din denumirea lui Kimera nu înseamnă o maşină electrică. Acolo e EVO, de fapt, de la evoluţie. Iar maşina asta e o recreare fabuloasă a ideii originale, păstrând reţeta autentică, dar folosind ingrediente noi, cu precizia posibilă datorită tehnologiilor din zilele noastre.
Compania Kimera şi această maşină s-a născut din efortul lui Luca Betti, el însuşi un pilot de raliu de succes din Italia, care admira Lancia 037 şi performanţele acesteia în raliuri de mic copil. Acum el şi-a remodelat idolul din copilăria sa în forma unei maşini duse la absolut, Kimera EVO37.
Maşina e actualizată ca design, dar păstrează proporţiile originale. Are un motor montat median, care se bazează pe acelaşi bloc original, dar foloseşte un supercharger şi o turbină. Are 4 cilindri, 2.150 cm cub şi scoate 505 CP la 7.000 rpm! Cuplul maxim e de 550 Nm, livrat la 5.000 rpm, iar 400 Nm sunt disponibili deja la 2.000 rpm. Curba de putere şi cuplu a noului motor a fost setată să repete originalul fiind astfel la fel de intuitiv în condus.
Ei bine, partea tristă e că producţia lui Kimera EVO37 e limitată la doar 37 exemplare, cu multă muncă manuală depusă în ele. Iar asta face din orice şansă de a conduce un eveniment memorabil în viaţă. În video-ul de mai jos, protagonistul unui canal de YouTube din SUA e reuşit să aibă o asemenea şansă memorabilă şi să meargă în nordul Italiei pentru a conduce această bijuterie incredibilă a zilelor noastre.
Ce a urmat e un video de colecţie, unul din acele filme pe care e plăcut să le revezi din când în când, pentru că sunt atât de speciale. Maşina a fost condusă pe un pas montan superb, deci aşa cum se cuvine unei asemenea bijuterii.
Maşina e nefiltrată în puterea imensă pe care o oferă, la fel cum a fost şi Lancia 037. Se simte nu doar ca un vehicul frumos şi puternic, ci şi ca un bolid de motorsport, care-ţi cere şi abilităţi avansate de condus.
Iar prin peisaj de munte, Kimera cu faruri cu LED-uri circulare galbene, ea însăşi de o nuanţă verde, e un tablou excepţional.
Experienţa de mai jos e condimentată şi cu discuţii cu cei de la Kimera, dar şi cu o ieşire pe circuit, cu un exemplar cu însemnele renumitelor echipe susţinute de Martini de cândva.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,010
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!