(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce pe autostrăzile din Germania un VW Golf Mk1 din 1983, care a primit un motor de 400 CP sub capotă

18 Aprilie 2023, 21:11
Redacţia PiataAuto.md
VW Golf Mk1 e deja o raritate pe străzile din Europa, iar maşinile care au supravieţuit în stare bună sunt, de obicei, obiecte de colecţie. În Olanda, însă, există un Golf Mk1 din 1983, care arată relativ uzual pe dinafară, însă atunci când trece pe lângă alte maşini, în oraş sau pe autostrăzi, le poate lăsa departe în urmă.
Secretul se ascunde într-un motor de 2,0 litri turbo, ascuns sub capotă, care dezvoltă 400 CP. Motorul a fost transplantat cu tot cu o cutie de viteze modernă, de 6 trepte, iar astfel acest Golf Mk1 trece cu uşurinţă şi de 210 km/h pe autostrăzi.
Condusul acestei maşini este, însă, însoţit de senzaţii tari, or, maşina e totul un Golf Mk1 până la urmă, cu dimensiunile lui compacte, cu o poziţie specifică în condus şi o ţinută de drum ceva mai imperfectă decât cele oferite de Golf R în zilele noastre. Iar pe lângă asta, maşina a rămas totul lipsită de orice sistem ESC sau airbag-uri, aşa că asemenea viteze necesită mult mai multă dexteritate pe această maşină decât pe una modernă.
Vezi totul în cele două video-uri de mai jos.
1
1,560
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!