(VIDEO) Dacia Duster 1,5 dCi, pusă la încercare alături de VW Touareg şi Range Rover Sport pe dealurile din România

18 Aprilie 2023, 11:38
Redacţia PiataAuto.md
În lunile ianuarie-februarie, publicasem o serie de articole cu relatări din expediţia românului Cosmin Crăciun din Buzău, spre Africa, cu o Dacia Duster 1,5 dCi, cu vreo 350 mii km pe bord în momentul pornirii. Atunci Cosmin a ajuns până în Senegal şi înapoi şi, cu excepţia acutizării problemei la caseta de direcţie şi apoi a unui amortizor, Dacia a funcţionat ireproşabil. La revenire, însă, maşina a dat probleme la ambreiaj şi la sistemul de tracţiune integrală, care se decuplează acum periodic, după ce e forţat un pic. Cu un asemenea sistem 4x4 ce e mai mult 4x2, Dacia a fost pusă de curând la încercare alături de un VW Touareg şi un Range Rover Sport.
Totul a început cu un test într-un canal abrupt de beton, la baza căruia se adunase noroi. Astfel, anvelopele au devenit repede îmbâcsite cu noroi şi n-au putut să prindă aderenţa necesară la urcarea abruptă. În condiţii uzuale şi cu un 4x4 funcţional, Dacia a urcat anterior acel canal, însă n-a putut-o face de această dată.
E curios, însă, că nici VW Touareg nu a putut urca, însă aici problema nu e în sistemul 4x4, ci în greutatea mai mare şi a anvelopelor de iarnă mai simple, fără specializare de offroad.
Apoi locul acţiunii s-a mutat la o altă pantă, de această dată cu pământ acoperit cu iarbă. Iar aici a intervenit şi un Range Rover Sport, care venise la canal să ajute la scoaterea maşinilor care nu puteau ieşi de acolo.
Într-un final, video-ul de mai jos are mult acţiune curioasă, fără pretenţia de a fi vreun test suprem de offroad. Vezi totul mai jos.
0
3,053
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!