(VIDEO) Două Daewoo Matiz din România, chinuite prin încercări dificile de offroad, alături de un Logan

10 Aprilie 2023, 12:38
Redacţia PiataAuto.md
Daewoo Matiz a fost la vremea lui o maşină accesibilă şi practică, reuşind să devină îndrăgit de mulţi români. Dar maşina n-a fost niciodată creată pentru escapade de offroad. Totuşi, doi proprietari de Matiz şi-au debarasat Matiz-urile de tot ce se putea, inclusiv de ţevi de eşapament, şi le-au transformat în offroader-e de care să nu le fie prea milă. Or, de multe ori se spune că o maşină, cu cât mai ieftină, cu atât înaintează mai bine în offroad, pur şi simplu pentru că cei de la volan are curaj mai mare.
Ei bine, aceşti doi proprietari cu siguranţă au limitele duse foarte departe în modul în care îşi chinuie maşinuţele. Cei doi au ieşit alături de o Dacia Logan a lui Cosmin Crăciun, care îi însoţea, şi au abordat încercări dificile de offroad. Au început de la coborâri în pantă accentuată când o maşină s-a blocat şi a fost deblocată fiind împinsă de cealaltă.
Apoi s-a încercat abordarea unui canal abrupt şi adânc, unde până şi maşina cu frânele blocate aluneca spre baza lui.
Cei doi proprietari de Matiz, însă, şi-au chinuit nemilos maşinile în încercări continue de a se elibera din canal. Una din maşini avea o planetară într-o stare avansată de uzare şi astfel în anumite unghiuri nu mai primea tracţiune. Cea de-a doua a încercat să abordeze panta direct, frontal, sau dând în marşarier şi încercând să iasă invers. Într-o asemenea manevră a buşit niţel şi Loganul.
Dar, în mod surprinzător, până la urmă Matizul a reuşit să urce panta alunecoasă şi abruptă şi să iasă singur din canal!
Mai mult ca atât, ulterior Matizul a mai ajutat la tractarea unei Kia, împotmolită în noroi.
Prin urmare, toată ieşirea a însemnat o serie de încercări spectaculoase şi departe de limita normalului, făcute cu cele două Matizuri. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,516
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!