(VIDEO) Duel departe de asfalt între un VW Touareg V10 TDI şi un Land Rover Discovery mai modern

7 Aprilie 2023, 14:19
Redacţia PiataAuto.md
Prima generaţie a lui VW Touareg a avut un motor care a devenit legendar între timp. E vorba de un V10 diesel, cu 10 cilindri şi o cilindree de 5,0 litri. Au existat chiar câteva ipostaze ale lui Touareg cu acest motor sub capotă, şi însăşi ideea de a avea un motor V10 diesel atât de mare pare azi deja de neconceput. Ei bine, un asemenea Touareg a fost pus de britanici într-un duel cu un land Rover Discovery mai modern. Dar ambele maşini sunt modificate în direcţia pregătirii avansate de offroad.
Touareg-ul e modificat mai substanţial. Are 136 mii mile pe bord, ceea ce echivalează cu 220 mii km parcurşi. Motorul a fost modificat şi pentru a oferi mai multă performanţă, aşa că livrează acum 352 CP şi tocmai 1.000 Nm! Pe lângă asta, toată suspensia e modificată, garda la sol e cu 5 cm mai mare, are admisie ridicată pe montaţi şi, fireşte, anvelope de offroad.
Land Rover Discovery are un motor de 3,0 litri V6, tot diesel, care dezvoltă 306 CP în loc de cei 258 CP standard, deci şi acest motor a fost modificat. Cuplul maxim e de 600 Nm, iar maşina mai are şi o mulţime de accesorii pe ea şi-n interior ei, fiind pregătită ca o maşină adevărată de expediţie.
Problema e că tot echipamentul adiţional, pus pe Discovery, l-a făcut incredibil de greu, până la 3,4 tone masă proprie, în loc de 2,2 tone! Deci, 1,2 tone în plus! De cealaltă parte, Touareg cântăreşte doar 2,5 tone, ceea ce e oricum mult. Aşadar, două offroader-e modificate substanţial pe baza unor modele şi aşa foarte capabile.
Ambele maşini au avut performanţe frumoase în offroad. Pentru că sunt mai pregătite, probele pentru ele au fost mai serioase, incluzând şi o traversare a unei zone cu pietre mari.
Într-un final, Land Rover-ul a luat mai multe puncte. Dar şi VW-ul a fost, de fapt, foarte aproape, iar în multe cazuri rezultatul putea fi diferit dacă s-ar fi repetat exerciţiul cu un alt stil de condus.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,497
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!