(VIDEO) Germanii, românii şi pasionaţii din întreaga lume spun de ce Mercedes W124 e un model atât de legendar

30 Aprilie 2023, 12:02
Redacţia PiataAuto.md
Faptul că Mercedes W124 e un model legendar, poate modelul cu cel mai puternic caracter din istoria Mercedes, e un fapt indiscutabil pentru pasionaţii modelului sau cei care au deţinut unul măcar pentru o perioadă scurtă. Dar admiraţia pentru acest model e cu mult mai largă decât cei care l-au cunoscut direct, pentru că renumele i s-a dus peste tot în lume, pe bună dreptate.
Cei de la Deutsche Welle au făcut de curând un reportaj cu o incursiune în lumea pasionaţilor de Mercedes W124, în care foarte mulţi germani, de la pasionaţi la mecanici şi ingineri explică în detaliu de ce e atât de legendar modelul, enumerând argumente raţionale, întâmpinate în practica exploatării sau reparării.
Spre exemplu, unul din mecanici spune că aproape întreaga maşină poate fi dezasamblată şi pusă la loc având doar 3 chei — de 10, de 13 şi de 17. Într-atât de genial gândită a fost, concepută nu doar pentru asamblarea iniţială, ci şi pentru a fi uşor de întreţinut şi reparat pe urmă. Tocmai de asta, maşinile cu peste 1 milion de kilometri parcurşi sunt o normalitate ş W124.
Cei de la Detusche Welle au descoperit că unul din cele mai mari grupuri de pasionaţi de W124 de pe Facebook a fost iniţiat de un român, Răzvan Alexandru, cu care au reuşit să discute direct. Şi acesta a oferit o incursiune în lume pasionaţilor şi a celor aproximativ 400 mii de oameni din toată lumea care s-au alăturat pe grupul iniţiat de români.
Revenind la mecanicii din Germania, aceştia spus că W124 e maşina unde fiecare piesă e un pic mai mare decât ar trebui, un pic mai grea, cu rezerve de rezistenţă, fiind adevăratul heavy metal. Iar la asta se adaugă motoare de cilindree mare, care scot puterea în mod relaxat, şi astfel sunt mai longevive. Şi tot ei spun că următoarele Mercedes E-Class pur şi simplu nu au mai fost la fel de bine, fiind proiectate într-o filosofie pe care Mercedes n-o aplica anterior — economie de costuri.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
11,564
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!