(VIDEO) Hyundai Ioniq 5 N sugerează cum arată viitorul hatchback-urilor performante din era post GTI

25 Aprilie 2023, 12:32
Redacţia PiataAuto.md
Nu doar că maşinile electrice devin tot mai dominante în lumea auto, dar în zona celor cu combustie, hatchback-urile performante sunt un segment pe cale de dispariţie, cu majoritatea modelelor legendare de cândva fie pensionate cu totul, fie aflate la ultima generaţie. E valabil pentru VW, Ford, Opel, Renault şi cam aproape toate celelalte mărci. Ce ne aşteaptă de cealaltă parte a hotarului în epoca nouă, post-GTI?
Ei bine, Hyundai pregăteşte ceva pentru acea epocă, cum ar fi un Hyundai Ioniq 5 N, despre testele intense cu care, la Cercul Polar, relatam acum o lună. Iar de curând cei de la Top Gear au mers acolo pentru a proba pe viu cum se conduce viitorul Ioni 5 N, aflat încă la stadiu de prototip.
Şi, dacă la maşinile cu combustie vrem cu toţii reacţii cât mai instantanee pentru a menţine o maşină în drift controlat, învăţându-ne să anticipăm latenţele, aici prezentatorul Top Gear spune că tocmai lisa latenţei e un pic copleşitoare, maşina reacţionând prea repede şi prea precis la orice impuls al pedalei, care te impune să fii la fel de rapid, dacă vrei să o manevrezi.
Per general, însă, când te obişnuieşti cu ea, maşina merge în derapări controlate continue mult mai uşor, făcându-le mai uşor de atins şi menţinut. Ne-am dorit întotdeauna una ca asta de la maşinile cu motoare pe benzină, nu? De ce ne-am plâng că cele electrice o pot face?
Prezentatorul pune la îndoială, însă, dacă oamenii se vor lăsa cuceriţi de asemenea modele, în loc să aleagă electrice cu baterii mai mari şi cu autonomie mai mare. Dar, din fericire, vine şi un inginer german de la Hyundai, şeful diviziei N de la Hyundai şi tot el fostul şef al diviziei M de la BMW, care-i explică mai mult despre viziunea din spatele unor asemenea maşinii.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,201
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!