(VIDEO) În China a debutat noua limuzină comunistă Hongqi L5, cea mai scumpă maşină produsă în această ţară

21 Aprilie 2023, 11:34
Redacţia PiataAuto.md
Nomenclatura comunistă din China are de mult timp o maşină de vârf, situată în topul absolut al ierarhiei, cu care ajung să se plimbe doar funcţionarii foarte înalţi. Îi spune Hongqi L5, iar acum a debutat o nouă iteraţie a acesteia.
De fapt, Hongqi are asemenea modele de vârf produse de mai bine de 40 de ani în China, având câteva generaţii, dar păstrând stilul clasic. În imaginea de mai jos, spre exemplu, se poate vedea cum arăta maşina, numită Hongqi CA770, în anul 1978. Aminteşte un pic de Volga GAZ-21 la partea frontală sa nu?
Iar mai jos se poate vedea ipostaza numită Hongqi L5, de până acum câteva zile, lansată în 2014. După cum se poate vedea, maşina păstra elemente similare de design, dar devenise mai lată şi mai confortabilă. Şi, apropo, ea cântărea 3,2 tone în tandem cu un motor V12 de 6,0 litri, şi asta fără a fi blindată. Mai exista şi un motor V8, dar V12 era cel emblematic.
Foto: Generaţia produsă între 2014 şi 2023

Acum, noul Hongqi L5 debutează cu un design actualizat, dar care nu a migrat prea mult de la elementele definitorii clasice. Maşina are un calandru mai retras pe lăţime, însă mult mai înalt, iar farurile rotunde, cu LED-uri, au acum încrustări de cristale, sute la număr pentru fiecare din ele.
Şi posteriorul a păstrat aceeaşi formă originală, cu mici redesenări ale liniilor şi proporţiilor şi cu o modernizare completă.
Schimbări mai consistente se pot remarca la interior, care a fost redesenat şi unde planşa de bord e dominată acum de ecrane digitale, ca la Mercedes EQS sau Porsche Cayenne. Toată planşa pare un mare ecran, dar de fapt sunt trei monitoare integrate acolo.
E ciudat să ne întrebăm cui îi este destinată această interfaţă digitală, dacă maşina nu e prea disponibilă publicului larg, iar funcţionarii care merg cu ea sunt conduşi de şofer angajat, de obicei.
Pentru ei, în spate, există mult spaţiu şi scaune confortabile, dar fără prea multe interfeţe digitale. Maşina aplică o combinaţie de albastru de mov şi verde în habitaclu, care aminteşte de modelele Alpina.
Datele tehnice ale noii maşini pentru nomenclatura comunistă din China nu au fost dezvăluite, dar se aşteaptă că aceasta va face uz de aceleaşi motoare V8 şi V12, ultimul dezvoltând puţin peste 400 CP. Preţul maşinii nu e cunoscut, dar va fi cu siguranţă mai mare decât generaţia anterioară, care costa echivalentul a circa 830 mii dolari SUA, în timpurile când rata de schimb era diferită trecea şi de 880 mii. Însă nu doar preţul e prohibitiv şi această maşină, ci şi lipsa ei din oferta publică, aşa cum se întâmpla demult şi-n ţările din fostul bloc estic european, unde maşinile de vârf nu erau disponibile şi pentru publicul larg.
Vezi mai jos şi un video filmat local, în Shanghai, în momentul debutului noii limuzine. Din ăcate traducerile automate nu sunt disponibile, dar imaginile arată maşina în detaliu.
0
2,806
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!