(VIDEO) Lexus a dezvăluit noul LM, un monovolum cu calandru uriaş, dar cu confort senatorial la interior

19 Aprilie 2023, 13:27
Redacţia PiataAuto.md
Lexus LM a ajuns la ceea ce producătorul nipon numeşte o nouă generaţie, chiar dacă am fi aşteptat mai degrabă un facelift pentru un model ce a debutat iniţial în 2019. Totuşi, chiar dacă păstrează o siluetă similară şi un o grilă uriaşă, noul Lexus LM are modificări substanţiale, printre care se numără şi un interior nou, cu confort de-a dreptul senatorial, similar lui Lexus LS.
Grila din faţă a rămas la fel de mare ca şi până acum, doar că nu mai are un contur cromat ca până acum, ci nişte elemente care se încadrează discret în margini, ştergând astfel limitele vizuale dintre grila propriu-zisă şi bara de protecţie.
S-au schimbat şi proeminenţele de design, ba chiar şi forma uşilor şi a spaţiilor vitrate, însă Lexus LM a rămas oricum un van imens, cu uşi glisante spate şi o siluetă rectangulară. Caroseria însă are o altă structură, a scheletului său, care i-a îmbunătăţit rigiditatea torsională cu 50% iar suspensia a primit amortizoare cu valve variabile în funcţie de frecvenţă, menită să identifice mai bine textura drumului şi să asigure o rulare excelentă, cu focusare maximă spre confort.
Noul Lexus LM e atât de concentrat spre confort şi lux la interior, de fapt, încât are, ca şi limuzinele de lux, o versiune cu doar 4 locuri, adică doar 2 locuri spate, într-un spaţiu atât de mare. Practic, într-o asemenea configuraţie, LM va putea oferi tronuri similare lui Lexus LS, însă într-o ambianţă de mult mai mult spaţiu şi un diapazon de ajustări mult mai mare a scaunelor. Deci, cumva, Lexus LM va fi o alternativă mai spaţioasă faţă de Lexus LS sau chiar Lexus LX.
Iar la interior, datorită acestui spaţiu, sunt mult mai multe dotări suplimentare, cum ar fi un sistem audio Mark Levinson cu 23 de difuzoare sau un televizor de dimensiuni de sufragerie de 48 de ţoli, pe care-l ai în faţă. Într-un Lexus LS sau Mercedes S-Class nu ai putea face asta pentru că nu ai spaţiu, pur şi simplu.
Deci, cei care vor confort de sufragerie în mişcare, au multe motive să aleagă acest Lexus nou, un pic hidos pe dinafară, cu grilă pe seama căreia nu glumeşte doar cine s-a săturat să o facă, în schimb e totodată un Lexus magnific la interior.
Pentru cei cu pretenţii mai mici sau care pur şi simplu vor să folosească maşina în scop de shuttle pentru un număr mai mare de oameni, Lexus LM poate avea o configuraţie de 6 sau 7 locuri la interior şi atunci va avea banchete mai puţin opulente, dar oricum confortabile.
Noul model debutează cu un sistem de propulsie hibridă şi tracţiune integrală, care include şi un motor pe benzină de 2,5 litri. Nu va mai exista, cel puţin la start, motorul V6 anterior, în schimb se anunţă un motor turbo de 2,4 litri.
Vezi mai jos şi un video publicat de Lexus cu noul LM.
0
2,579
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!