(VIDEO) Mercedes a dezvăluit noua generaţie E-Class W214, care reia sugestia de faruri duble şi vine cu multiple artificii

25 Aprilie 2023, 19:09
Ilie Toma
Mercedes a dezvăluit astăzi noua generaţie E-Class W214, maşina pe care a prefaţat-o acum o lună ca având TikTok la bord şi cameră selfie la bord, dar şi 3 display-uri, inclusiv unul dedicat pasagerului din dreapta, cum e în vogă acum, unde acesta poate să-şi consume timpul în jocuri video sau filme. E bine, odată cu dezvăluirea completă, puteam vedea întreaga maşină, care debutează cu blocuri optice ce sugerează revenirea la farurile duble de cândva ale lui E-Class.
Acestea au câte două lentile principale, dar şi două fâşii ondulate de LED-uri în partea inferioară, însoţite de o linie în partea superioară. Dacă nu erau LED-urile de sus, mai mulţi dintre noi am fi putut spune că aproape că au fost luate de la BMW.
Pe lângă asta, grila are conturul iluminat acum, acesta fiind unul din multiplele artificii pe care le posedă noul model. Cel puţin cu farurile duble şi grila iluminată, E-Class nu va mai fi confundat acum cu C-Class sau S-Class. Dar iluminarea e o dotare opţională.
Blocurile optice spate repetă ideea luminilor duble, având alte artificii luminoase ce amintesc de emblema Mercedes. E ca şi cum ai merge acum cu patru embleme luminoase roşii Mercedes, să te vadă toţi şi noaptea, pe lângă emblema obişnuită de pe capacul portbagajului.
Maşina are şi două striaţii orizontale pe lateralul caroseriei, care intră puţin spre mijlocul portierelor faţă şi, respectiv, spate. Iar mânerele maşinii sunt ascunde acum şi ies automatizat când vrei să deschizi uşa.
Per total, designul a evoluat moderat, nici foarte radical, dar nici într-atât de puţin încât să nu recunoşti pe stradă dacă vezi generaţia nouă sau cea precedentă. Apropo, imaginile oficiale reprezintă versiunea Exclusive Line, cea cu jante cu multe spiţe, şi versiunea AMG Line, în cazul celei cu jante negre.
Interiorul l-am văzut cu toţii acum o lună, şi aici nu sunt prea multe lucruri de spus, decât zeci de artificii de aplicaţii, funcţii cu memorare şi tot soiul de alte funcţii digitale.
Despre motoare nu se vorbeşte prea mult în filmul de lansare şi în informaţiile primare, decât că există o versiune plug-in hibrid, cu până la 100 km autonomie electrică. Mercedes declară şi mai solemn în comunicatul său — jumătate din motorizări vor fi hibride chiar la lansare. Şi aşa e, de fapt, întrucât maşina va avea trei motorizări plug-in hibride — E300e, E300e 4MATIC şi E400e. Toate combină un motor e 2,0 litri turbo, pe benzină, cu un electromotor de 129 CP, diferenţa între E300e şi E400e făcând-o puterea motorului pe benzină. La E300e acesta are 204 CP, iar la E400e — 252 CP. Respectiv, puterea totală la E300e e de 313 CP şi 550 Nm, iar la E400e — 380 CP şi 650 Nm.
În ambele cazuri bateria e aceeaşi, de 25,4 kWh, iar autonomia pur electrică e aproape identică — 97-115 km pentru E300e şi 95-109 km pentru E400e. Opţional maşinile pot avea încărcător fast-charge DC, de 55 kW, care permite încărcarea bateriei în circa 30 minute. Versiunile hibride sunt şi foarte grele, cântărind între 2,2 şi 2,3 tone la gol. În schimb sunt şi cele mai puternice, prinzând prima sută în 5,3-6,5 secunde.
Pe lângă asta, există şi alte trei motorizări clasice, cu motoare cu combustie, mild-hibride. Ba chiar două din ele sunt diesel, într-o epocă în care producătorii aproape că se sfiesc să mai lanseze motorizări diesel. E vorba de E220d şi E220d 4MATIC, cu acelaşi propulsor diesel de până acum, de 1.993 cm cubi, care scoate 197 CP şi 440 Nm. Şi există şi un E200 pe benzină, cu motor de 2,0 litri turbo, de 204 CP, acelaşi motor de pe versiunile hibride.
Aşadar, în momentul lansării noul E-Class are doar motoare cu 4 cilindri, singulare sau în cadrul unor sisteme plug-in hibride, dar motoare cu 6 cilindri lipsesc şi de aici, ca şi de pe C-Class. În acest caz, însă, există măcar speranţe că versiunea E63 AMG va avea un motor mai mare. În rest, toate versiunile, inclusiv un viitor E53 AMG, vor fi dotate doar cu motoare de 4 cilindri.
Vezi mai jos şi video-ul de premieră de azi, publicat de Mercedes, care spune multe despre accentele pe care le pune noua generaţie E-Class şi despre cine-şi imaginează germanii că le va cumpăra noua generaţie E-Class.
1
6,662
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!