(VIDEO) Noua Honda Civic Type-R şi-a recăpătat din nou recordul de cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă pe Nurburgring

20 Aprilie 2023, 11:03
Redacţia PiataAuto.md
Noua generaţie Honda Civic Type-R şi-a recăpătat recordul de cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă de Nurburgring, delectându-şi astfel fanii cu consecutivitatea ingineriei sale. Acest record a devenit deja simbolic pentru orice generaţie nouă Civic Type-R.
Acum 5 ani, generaţia precedentă a lui Honda Civic Type-R a marcat un record similar pe Nurburgring, înregistrând un timp de 7:43,8. Apoi, un an mai târziu, recordul a fost doborât de Renault Megane RS Trophy-R, o maşină în versiune mult mai extremă decât Megane RS obişnuit, care a atins 7 minute 40,1 secunde. Noua generaţie Honda Civic Type-R a reuşit acum să atingă un timp de 7 minute 44,881 secunde. Păi, nu e mai mare timpul de acum? Este!
Dar explicaţia e în revizuirea circuitului din 2019, sau mai exact a ceea ce se consideră un tur complet de circuit. Acum lungimea nu mai e de 20,6, ci 20,8 km, respectiv noii timpi sunt un pic mai mari, dar sunt contrapuşi cu un calcul teoretic ce estimează comparaţia directă cu timpii anteriori. Prin urmare, deşi are un timp cu 1 secundă mai mare, noua generaţie Honda Civic Type-R a parcurs de fapt o distanţă cu circa 200 metri mai mare, astfel încât e mai rapidă şi decât generaţia anterioară Civic Type-R, şi decât acel Megane RS.
Noul Civic Type-R are sub capotă acelaşi motor de 2,0 litri turbo de pe generaţia precedentă, dar evoluat şi cu o putere mărită la 329 CP, cu un cuplu maxim de 420 Nm. Şi mai surprinzător e că maşina, inclusiv cea care a stabilit recordul, e echipată cu o cutie manuală!
Vezi mai jos şi un video publicat de Honda cu performanţa noii generaţii Civic Type-R pe Nurburgring.
1
3,081
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!