(VIDEO) Noua Mazda CX-90 cu motor de 3,3 litri se întrece cu BMW X5 şi Mercedes GLE

16 Aprilie 2023, 17:23
Redacţia PiataAuto.md
Mazda a sfidat tendinţele actuale din lumea auto, atunci când a proiectat un SUV cu motor longitudinal fără a avea pretenţii directe de premium şi când a ales să creeze două motoare noi de 3,3 litri, cu 6 cilindri în linie, declarând că cilindreea mai mare le va face mai curate în emisii, pentru că vor funcţiona dintr-o capacitate cilindrică suficientă, nu stoarsă de vlagă, cum se întâmplă la motoarele de cilindree mică. Ei bine, acum Mazda are CX-60 în Europa şi CX-90 în America de Nord, care e un SUV aproape identic tehnic, cu mici diferenţe în dimensiuni şi design. Iar canadienii l-au pus la o întrecere directă cu SUV-uri comparabile din liga premium — BMW X5 şi Mercedes GLE.
Mazda CX-90 Turbo S (da, aminteşte de Porsche), dezvoltă 340 CP şi 500 Nm din propulsorul său. BMW X5 xDrive40i livrează 334 CP şi 447 Nm, iar Mercedes-Benz GLE 450 livrează 362 CP şi 500 Nm. Partea curioasă e că preţul lui Mazda e de 66 mii dolari canadieni, în timp ce Mercedesul costă 88 mii dolari, iar BMW-ul — 91 mii dolari. Deci, o diferenţă uriaşă, care face comparaţia la performanţă şi mai interesantă!
Cu start de pe loc, Mazda nu a învins, BMW-ul fiind primul şi Mercedesul al doilea. Diferenţa a fost la felul în care maşinile au demarat de pe loc. Cu start din mişcare, clasamentul a fost acelaşi, da Mazda a fost incredibil de aproape. Iar explicaţia e mai ales în cutiile de viteze care prioritizează launch-control-uri sau pur şi simplu porniri rapide cu start de pe loc, care sunt mai puţin practice în viaţa reală, dar care pot face o fracţiune de secundă diferenţă în asemenea scenarii. Inginerii Mazda par să fi rămas şi aici concentraţi pe lucruri care contează cu adevărat, şi n-au forţat inutil cutia şi convertorul de cuplu la pornire, preferând fiabilitatea, iar performanţa a fost oricum impresionantă! Efectiv, Mazda CX-60 a ajuns să se lupte de la egal la egal cu X5 şi GLE!
Canadienii au adus ulterior un Hyundai Palisade drept concurent pentru un duel între Mazda şi Hyundai. Modelul coreean are motor de 3,8 litri V6, care scoate doar 291 CP şi 355 Nm, iar maşina costă cu doar 7 mii dolari mai puţin decât Mazda. Cum se poate intui din parametri, diferenţa a fost uriaşă, Mazda învingând detaşat!
A fost, deci, acel moment când Mazda a demonstrat că poate concura direct cu SUV-urile mărcilor premium, cu excepţia artificiilor nenecesare şi totodată că învinge detaşat orice model non-premium cu motoare care pretind cel puţin să fie aproape! Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,189
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!