(VIDEO) Noul BMW M2, cel mai accesibil model M, l-a învins pe XM, cel mai scump model din gamă

22 Aprilie 2023, 13:31
Redacţia PiataAuto.md
Noul BMW XM e cel mai scump şi mai puternic model din gama BMW M, având un sistem de propulsie hibridă, cu motor V8 de 4,4 litri biturbo şi un electromotor. Cu 653 CP, acesta a fost pâă săptămâna trecută cel mai puternic M care se putea cumpăra, până a apărut o versiune numită XM Red Label, care are 748 CP dar care încă nu şi-a început livrările. Prin urmare, XM-ul standard încă e oarecum cel mai scump şi mai puternic. Dar, în pofida acestui fapt, a fost învins cu uşurinţă de cel mai compact şi mai accesibil model BMW M, noul M2.
M2 are un motor de 6 cilindri în linie, care scoate 460 CP şi 550 Nm. Deci, e mult mai puţin decât cei 653 CP ai lui XM. Însă diferenţa de greutate e uriaşă, fiind de circa 1 tonă! Iar aici inevitabil apare acea dilemă mare — ce e mai important pentru performanţă, puterea uriaşă, ajutată de electromotoare, sau simplitatea greutăţii reduse?
Ei bine răspunsul a fost aproape evident. BMW M2 a învins detaşat XM, fără nicio îndoială. Chiar şi atunci când a avut un start mai nereuşit, l-a ajuns din urmă pe XM şi l-a devansat.
Şi asta a fost valabil şi la duelurile cu start din mişcare, atât cu cutia în regim automat, cât şi cu ea în regim manual. Deci, victorie absolută pentru M2!
Vezei totul în video-ul de mai jos.
0
2,879
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!