(VIDEO) Noul BMW XM Red Label e cel mai puternic model de serie BMW produs vreodată

12 Aprilie 2023, 12:11
Redacţia PiataAuto.md
Noul BMW XM a fost lansat în toamna anului trecut şi promitea să deschidă un nou capitol în istoria diviziei M, debutând cu un sistem de propulsie hibridă, cu un motor V8 biturbo şi un electromotor. De atunci spuneam, însă, că motorul V8 de 4,4 litri dezvoltă neaşteptat de puţini cai, doar 489 CP, în timp ce acelaşi motor dezvoltă până la 635 CP pe M5. Totuşi, ajutat de un electromotor de 197 CP, puterea totală a lui XM era de 653 CP. Parametri impresionanţi, însă, la greutatea proprie de aproape 2,8 tone, mai mare decât a unui SUV electric BMW, modelul nu avea tocmai cele mai impresionante cifre de acceleraţie. Acum, însă, vine şi versiunea XM Red Label, care e mai puternică. De fapt, noul BMW XM Red Label e cel mai puternic model de serie BMW produs vreodată.
Şi în mod surprinzător plusul de putere nu vine de la vreun electromotor în plus. Electromotorul livrează tot 197 CP, deci adiţia de putere vine de la motorul V8 de 4,4 litri, care a fost lăsat să livreze mai mult — 585 CP dacă e să fim exacţi. În sumă, sistemul de propulsie hibridă livrează 748 CP şi 1.000 Nm.
Astfel, noul BMW XM Red Label are nevoie de doar 3,3 secunde pentru a atinge prima sută, viteza maximă fiindu-i limitată la 250 km/h, dar poate fi mărită la 290 km/h pentru cei care optează pentru dotarea opţională corespunzătoare.
Şi pentru că vorbim de un „Red Label”, noul model BMW M va putea fi observat cu uşurinţă datorită contururilor roşii pe care le are pe caroserie, completate de alte accente roşii la interior.
Apropo, vopseaua neagră mată din imagini, numită Carbon Frozen, e limitată la doar 500 de exemplare.
Vezi mai jos şi un scurt video publicat de divizia M a BMW cu noul XM Red Label.
0
1,987
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!