(VIDEO) O limuzină cu punţi şi anvelope uriaşe încearcă să înainteze pe stâncile munţilor din Utah, SUA

19 Aprilie 2023, 15:37
Redacţia PiataAuto.md
Limuzinele americane au fost populare cândva în patria lor inclusiv pentru a transporta şefii marilor companii în confort şi spaţiu generos, dar prin părţile noastre n-au prea prins decât ca vehicule de nuntă sau pentru tot felul de petreceri. Ulterior, chiar şi la nunţi limuzinele elegante Lincoln de cândva au fost în mare parte înlocuite de cele create pe bază de SUV-uri Hummer sau Cadillac. Doi youtuberi din SUA, tată şi fiu, şi-au propus să transforme ei limuzina lor într-un offroader capabil şi să se aventureze cu ea într-un din cele mai renumite locuri printre pasionaţii de provocări offroad din SUA, situaţii în Moab, Utah.
Aceştia şi-au transformat limuzina într-un soi de monster truck, efectiv, echipând-o cu punţi portante mari, puse pe structuri care să ridice considerabil garda la sol. Marea provocare e ampatamentul uriaş al maşinii, care poate zădărnici orice efort de mărire a gărzii la sol. Ampatamentul e de 6,48 metri la limuzina asta, deci e de două ori şi un pic mai mare decât la un Mercedes S-Class, de exemplu.
Limuzina a fost echipată cu elemente de protecţie în faţă şi în zona inferioară, întrucât avea să abordeze zone stâncoase. Până şi arborii cardanici au fost separaţi în segmente pentru a avea o gardă la sol mai mare în zona centrală a maşinii. Iar motorul V8 de sub capotă rămânea să facă faţă solicitării de a împinge această limuzină pe urcări pronunţate de munte.
Maşina a înaintat neaşteptat de bine, însă, cu excepţia unor momente când zona diferenţialului dintre axe atingea stânca dedesubt.
Până la urmă, cei doi şi-au făcut curaj şi au abordat cea mai renumită urcare provocatoare a acestei zone, acolo unde stâncile se întâlnesc în urcare şi roţile trebuie să stea pe părţi diferite, luptându-se pentru aderenţă. Şi aici, însă, limuzina a reuşit să urce, încet, dar sigur!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,780
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!