(VIDEO) Pe autostrada A7 din România a fost turnat primul strat de asfalt, pe o porţiune de câţiva kilometri

10 Aprilie 2023, 11:34
Redacţia PiataAuto.md
Lucrările la autostrada A7 din România — supranumită şi autostrada Moldovei, cea care trebuie să lege Bucureştiul şi Ploieştiul de oraşele mari din regiunea Moldovei şi să ajungă într-un final până la Siret, la vama cu Ucraina — merg într-un ritm neobişnuit de accelerat faţă de construcţiile celorlalte autostrăzi din România, unde amânările şi stagnările au fost mai frecvente decât respectarea termenilor. La sfârşitul săptămânii trecute a început şi turnarea primului strat de asfalt lângă Râmnicu-Sărat, pe o porţiune de 3 kilometri, între două tronsoane ale autostrăzii.
Totuşi, modul în care a fost aşternut asfaltul e cel puţin bizar, or, nici măcar terasamentului viitoarei construcţii nu pare a fi finalizat. Efectiv, pe alături stau încă grămezi de moloz turnarea asfaltului pe o structură ce pare a fi încă prea departe de o autostradă conturată, pare făcută timpuriu.
În acelaşi timp, e la fel de adevărat că UMB, compania care construieşte această autostradă, a reuşit deocamdată să avanseze cu lucrările într-un ritm impresionant de rapid, iar filmările frecvente ale autostrăzii şi ale evoluţiei lucrărilor indică un progres promiţător în lucrările la această autostradă.
Amintim, întreaga porţiune a autostrăzii A7, de la Ploieşti până la Paşcani, cu toate segmentele care se cuprind în ea, ar trebui să fie finalizată şi deschisă circulaţiei rutiere în anul 2025, porţiunea dintre Paşcani şi Siret urmând a fi realizată ulterior. Prin urmare, în doar 2 ani ar trebui să se poată circula pe noua autostradă, iar dacă proiectul va fi realizat în termen, autostrada A7 va fi cea mai mare porţiune de autostradă din România, realizată într-un timp record de mic, cu respectarea termenilor.
Vezi mai jos şi un video de la lucrările de turnare a primului asfalt.
0
3,157
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!