(VIDEO) Precizie japoneză şi la 26 ani şi aproape 300 mii km parcurşi: o Honda Prelude reuşeşte să atingă exact viteza maximă promisă de producător acum trei decenii

4 Aprilie 2023, 19:32
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori, mai ales în emisiunile auto britanice, atunci când maşinile mai vechi ajung a fi puse pe un stand de măsurare a puterii, se constată o pierdere a puterii în timp. Dar adevărul e că un motor bine întreţinut în decursul exploatării sale ar trebui să poată oferi practic aceeaşi putere şi la 20 sau 30 de ani de la fabricare. Ei bine, o Honda Prelude din 1997, deci fabricată acum 26 de ani, a demonstrat de curând că a putut atinge exact aceeaşi viteză maximă pe care producătorul japonez a promis-o pentru ea acum aproape trei decenii, când era nouă.
Mai exact, Honda Prelude 2.0i avea un motor aspirat natural, care livra 133 CP şi 179 Nm. Nu era un model foarte puternic după parametrii zilelor noastre, dar era oricum un coupe dinamic, confortabil şi fiabil. Putea prinde prima sută în 9,2 secunde, conform fişei tehnice, iar viteza maximă ajungea la 201 km/h.
Ei bine, autorul unui canal de YouTube a scos-o la o galopare pe autostrăzile din Germania, măsurându-i performanţele cu un sistem profesionist GPS. Iar Honda de 26 de ani are 287.700 km parcurşi! Însă precizia japoneză a rămas la fel, întrucât maşina a reuşit să accelereze de la 0 la 100 km/h în 9,25 secunde, conform măsurătorii GPS! Deci, tot 9,2 secunde, ca şi atunci când era nouă!
Iar la viteză maximă, maşina a putut atinge din nou exact aceeaşi viteză maximă promisă de 201 km/h! Şi nu conform vitezometrului, care mai admite întotdeauna câţiva km/h de eroare, ci conform aceluiaşi instrument profesionist de măsurare GPS. Exact 201 km/h, atinşi şi menţinuţi. Exact aceeaşi precizie japoneză la 26 ani şi aproape 300 mii km parcurşi!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
10,944
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!