(VIDEO) Primarul Chişinăului, surprins mergând pe contrasens pe trotinetă, pe bulevardul central al capitalei

30 Aprilie 2023, 09:21
Redacţia PiataAuto.md
Primarul Chişinăului foloseşte frecvent o trotinetă electrică pentru a se deplasa prin oraş, fapt care, în esenţă, e unul admirabil, aşa cum în multe alte oraşe primarii îşi etalează obiceiul de a merge cu bicicleta sau cu transportul public, experimentând mai aproape infrastructura oraşului. Doar că de curând primarul din Chişinău a fost surprins conducând pe contrasens, pe bulevardul central al Chişinăului, pe carosabil.
Deşi totul a fost surprins la o oră la care traficul nu pare foarte aglomerat, trotineta primarului a mers oricum pa banda de transport public întâmpinând un troleibuz, care a fost nevoit să-l ocolească, iar dacă întreg drumul continuă în asemenea manieră, inevitabil situaţiile de risc pentru conducătorul de trotinetă şi ceilalţi şoferi de repetă.
Regulamentul de circulaţie rutieră din Moldova are o întreagă secţiune adoptată anul trecut, dedicată trotinetelor, bicicletelor, trotinetelor electrice şi altor vehicule speciale. E secţiunea a 16-a din regulament, iar primul punct al ei, articolul 109 alineat 1, stipulează cum trebuie şi cum nu trebuie să circule trotinetele electrice pe carosabil:

Conducătorii de biciclete, trotinete, biciclete şi trotinete electrice, ciclomotoare, motocultoare cu remorcă, vehicule cu tracţiune animală şi călăreţii trebuie să circule pe drumul public numai într-un singur rând, menţinând în timpul deplasării, în raport cu marginea din dreapta a părţii carosabile, un interval nu mai mare de 1 m, fiind îmbrăcaţi pe timp de noapte, în condiţii de vizibilitate redusă, fie cu vestă de protecţie reflectorizantă, fie cu îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante. Atunci când este amenajată banda rezervată bicicliştilor, delimitată de partea carosabilă prin marcajul 1.2 şi semnalizată cu indicatorul 5.42.3, conducătorii de biciclete, trotinete, biciclete şi trotinete electrice, ciclomotoare vor circula doar pe această bandă. Deplasarea pe banda, pista pentru biciclişti trebuie să se efectueze doar pe partea dreaptă, în sensul de mers. Conducătorilor de biciclete, trotinete, biciclete şi trotinete electrice, ciclomotoare li se interzice să circule pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulaţie a autovehiculelor.
Casca de protecţie ar fi recomandată în acest caz, dar conform regulamentului, pentru trotinete nu e obligatorie pe drumuri de până la 50 km/h. Vezi momentul surprins pe bd. Ştefan cel Mare mai jos.
0
1,130
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!