(VIDEO) Tată şi copil pe trotinetă, la un pas de a fi acroşaţi pe singura trecere de pietoni înălţată din Chişinău

11 Aprilie 2023, 10:47
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie în care prea multe sunt greşite şi neregulamentare şi care putea sfârşit cu un nou accident pe zebră, cu implicarea unui copil, a fost surprinsă azi dimineaţă pe strada Florilor din Chişinău, pe singura trecere de pietoni înălţată din cele 20 promise de primărie acum un an şi jumătate.
Tatăl şi copilul său înaintează pe trotinetă iniţial pe trotuar şi ajung în zona trecerii de pietoni. Regulile noi adoptate în Moldova stipulează că pe trotinetă poate merge doar o singură persoană. Şi mai spun că atunci când se ajunge la trecerea de pietoni, traversarea trebuie făcută pe jos, alături de trotinetă. Tatăl şi copilul lui, însă, încetinesc un pic, dar continuă să se deplaseze pe trotinetă pe zebră.
Dacă pe sensul de circulaţie al autorului camerei de bord maşinile staţionează în ambuteiaj, atunci de pe sensul opus şoferul unei Toyota nu încetineşte nici măcar în faţa unei treceri înălţate şi ajunge pe trecere, frânând brusc. Inerţia trotinetei îi trimite pe cei de pe ea în uşa şoferului, pe care o ating niţel. Sigur, aici în primul rând şoferul trebuia să încetinească mai mult, or, atunci când pe sensul opus maşinile staţionează în ambuteiaj, e nevoie de şi mai multă prudenţă în asigurarea că cineva nu va începe a traversa acea trecere de pietoni.
Din fericire, toată situaţia a sfârşit fără ca cineva să fie rănit. Însă ea ar trebui să servească drept lecţie atât pentru cei ce călătoresc pe trotinete, cât şi pentru şoferi. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,990
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!