(VIDEO) Un şofer de camion originar din România îşi împărtăşeşte experienţa sa din SUA, primind un camion nou Peterbilt

27 Aprilie 2023, 19:51
Redacţia PiataAuto.md
Dacă în Europa majoritatea şoferilor de camioane mari sunt angajaţi ai companiilor de transport, în SUA e aproximativ în egală măsură răspândită atât practica şoferilor independenţi, care-şi deţin propriul camion şi au grijă de toată mentenanţa lui, cât şi cea a şoferilor angajaţi la companii mari, care primesc salariu, în schimb nu au grija investiţiilor într-un camion nou sau în mentenanţa lui. Una din companiile specializate în transporturi de maşini speciale în SUA, de la cele de colecţie până la prototipuri sau supercar-uri, a publicat astăzi un video cu unul din şoferii săi, care se întâmplă să fie originar din România şi care tocmai a primit un camion nou Peterbilt 379.
Şoferului îi spune Laszlo Kornics şi a emigrat în SUA acum aproape 40 de ani, după cum spune el. Lucrează şofer de camion de 36 de ani, dintre care ultimii 3 ani şi jumătate la compania actuală. Atunci, în 2019, când se angajase, primise un Peterbilt nou similar, pe care l-a condus până acum, şi cu care a adunat 280 mii mile, adică circa 450 mii km. E un camion încă aproape nou, în lumea acestor vehicule, dar oricum Laszlo a primit acum un camion din 2023, cu 0 mile la bord.
Foto: Camionul nou în stânga, camionul din 2019 în dreapta

Noul camion e unul cu cutie automată, aşa că şoferul îl va conduce mai uşor. Este mai tehnologizat, cu display-uri digitale inclusiv în zona cadranelor, şi are şi un grad mai mare de confort la interior, inclusiv datorită unui sistem de încălzire autonomă mai silenţios.
Şoferul originar din România spune că obişnuieşte să transporte maşini exotice cu camionul său şi are şi o remorcă specializată pentru asta. Uneori transportă prototipuri pe care inginerii încă de la dezvoltă şi le testează până la viitoare modele de serie, alteori transportă maşini la expoziţii show-uri auto sau întruniri pe circuite sportive, iar uneori doar pentru sesiuni foto şi filmări. E o muncă intrigantă, zice el, pentru că adesea are ocazia să vadă şi să transporte maşini extraordinare, chiar unice în lume.
Vezi în video-ul de mai jos toată istoria acestui şofer din România, care se află deja de 40 de ani în SUA.
0
21,772
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!