(VIDEO) VW a dezvăluit noul ID7, modelul electric cu autonomie de 700 km, succesor al lui Passat

18 Aprilie 2023, 08:01
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când VW anunţase că va scoate din producţie renumitul Passat, ideea era ca modelul să nu mai aibă un succesor direct, ci unul electric, de dimensiuni comparabile, dar care să dea start unei familii noi de modelele, fără a mai continua numele de Passat. Acum VW a dezvăluit şi acest succesor moral al lui Passat într-o nouă epocă, modelul electric ID.7, care se laudă cu o autonomie de 700 km.
Noul VW ID.7 e şi primul model electric al VW care nu e un SUV sau un hatchback, ci un sedan de clasă medie superioară, cu o siluetă suficient de aerodinamică încă să-l apropie de un fastback. Modelul va fi unul disponibil global, de la China până la Europa şi America de Nord.
La debutul noului model, şeful diviziei de autoturisme VW, Thomas Schafer, cel care s-a făcut remarcat săptămâna trecută prin declaraţii ce contraziceau entuziasmul Porsche faţă de combustibilii sintetici, declarându-le un efort inutil şi spunând că maşinile electrice vor domina până în 2035, a ţinut să-şi accentueze acea poziţie şi acum, anunţând că acest nou model al VW e unul crucial în scopul mărcii germane de a ajunge la un tablou în care în anul 2030 tocmai 80% din maşinile vândute global vor fi electrice, iar în 2033 producţia de modele cu combustie la VW să fie oprită cu totul, rămânând 100% electrice.
De asemenea, aşa cum preziceam săptămâna trecută, noul VW ID.7 beneficiază de noul motor electric al VW, numit AP550, ingineria căruia germanii au dezvăluit-o atunci. Noul electromotor de 286 CP şi 550 Nm se va regăsi pe ID.7 indiferent de mărimea aleasă a bateriei şi va propulsa puntea spate, deci efectiv noul sedan electric al VW, continuator al lui Passat, e un model cu tracţiune spate.
Noul model are şi un coeficient aerodinamic bun, de 0,23, la cei aproape 5 metri lungime, cât măsoară. Asta îl va ajuta să atingă 700 km autonomie cu bateria cea mai mare, baterie care va putea fi încărcată la o putere de până la 200 kW. Capacitatea bateriei mai mari va fi de 86 kWh net, ceea ce înseamnă că maşina ţinteşte un consum de circa 12,3 kWh/100 km, mult mai bun decât SUV-urile din familia VW ID. Asistăm deci la o evoluţie majoră în eficienţă a modelelor electrice VW, parţial datorită noului electromotor, dar parţial şi datorită greutăţii mai mici a maşinii, unde ea merge mână în mână cu o siluetă şi o baterie mai mică, totul adăugând eficienţă. În sfârşit, în ultimul an producătorii de maşini electrice încep a concepe maşini electrice cu ideea de a nu le face excesiv de grele, ci dimpotrivă, cu dezideratul de a ieşi din spirala bateriilor mai mari pentru eficienţă, care duc la greutate mare şi scad eficienţa.
Va exista şi o versiune cu baterie un pic mai mică, de 77 kWh net, care va fi încărcată cu 170 kW şi care va asigura autonomie de circ 615 km în ciclu WLTP. Deci, foarte bine şi în acest caz.
Şi, în fine, nu putem să nu menţionăm şi un interior dezvoltat în direcţia corectă, a designul aerat şi eficient, dar totodată bine executat şi cu tehnologie la bord. Display-ul central a devenit mai mare şi mai cuprinzător de funcţii şi informaţii, în timp ce display-ul cu rol de cadrane de bord a devenit aproape invizibil, fiind încadrat în liniile planşei de bord, fără un corp separat, acolo fiind afişate informaţiile esenţiale pentru condus, cum ar fi viteza, nivelul bateriei, autonomia, şi alte afişaje ce ţin de siguranţă şi condus. O încadrare foarte iscusită, de altfel.
Noul model electric va putea oferi opţional scaune cu masaj şi acoperiş panoramic, deci e clar că ajungem într-o perioadă în care modelele electrice nu mai cedează cu nimic în faţa celor cu combustie în materie de dotări sofisticate la bord. Iar VW pare să fi prins aderenţă cu adevărat în crearea de modele electrice cu adevărat interesante ca design şi inginerie. Noul ID.7 are deja arsenalul necesar pentru a se lupta pe piaţă cu modele precum Tesla Model 3 şi Hyundai Ioniq 6.
Vezi mai jos şi un video cu noul VW ID.7.
0
2,042
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!