A fost pronunţată sentinţa pentru şoferul care a ucis băieţelul de 10 ani pe trecerea de pietoni de lângă aeroportul Chişinău

25 Mai 2023, 15:20
Redacţia PiataAuto.md
Astăzi judecătoria Chişinău, cu sediul Buiucani, a pronunţat sentinţa pe cazul unuia din cele mai grave şi cutremurătoare accidente produse în acest an, când un băieţel de 10 ani a fost spulberat cu viteză enormă pe trecerea de pietoni în regiunea aeroportului din Chişinău.
Şoferul a primit o pedeapsă cu închisoare de 3 ani, dintre care doar 1 an şi jumătate acesta va sta efectiv în penitenciar de tip deschis. Cealaltă jumătate a termenului e cu suspendare, pe o perioadă de probaţiune de 4 ani, ceea ce înseamnă că, după 1 an şi 6 luni de termen iniţial în închisoare şoferul va ieşi la libertate şi sub condiţia lipsei recidivelor, va rămâne în libertate. De asemenea, instanţa a anulat dreptul de a conduce al şoferului.
Instanţa a mai dispus încasarea din contul şoferului declarat vinovat a 600.000 lei cu titlu de prejudiciu moral în beneficiul familiei băieţelului decedat. Şoferul a fost cercetat în libertate până acum, pledând vinovat, iar evoluţia anchetei a fost însoţită de critici aprige şi explicaţii stângace din partea anchetatorilor. Sentinţa emisă azi nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel.
Procurorii de caz consideră că sentinţa este mult prea blândă, or, conform materialelor dosarului viteza stabilită de expertiză în momentul impactului a fost de 85 km/h, mult peste limita admisă, iar şoferul nici n-ar fi frânat înainte de impact.
0
2,473
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!