Accident grav frontal pe un traseu aproape pustiu la Călăraşi, între o Dacia şi o Toyota, iar Dacia pare să fi avut centura cuplată pe la spate şi airbag-uri nefuncţionale

10 Mai 2023, 08:36
Redacţia PiataAuto.md
Un accident grav cu impact frontal s-a produs ieri pe traseul traseul M5 din Republica Moldova, în apropierea localităţii Rădeni din raionul Călăraşi. Pe un drum aproape pustiu, o Dacia Logan MCV a ieşit la o depăşire neasigurată şi a lovit o Toyota Auris. Şase oameni au fost răniţi în acest accident, câţiva dintre ei grav, şi au fost preluaţi de medici.
În Toyota au avut de suferit 4 oameni — şoferiţa de 49 de ani, un copil de 12 ani, şi două femei de 25 şi 66 ani.
În Dacia au fost răniţi încă doi oameni, şoferul şi un pasager, iar ofiţerul de presă de la inspectoratul de poliţie Călăraşi, Cristina Vicol, ne-a confirmat că ieşirea pe contrasens a Daciei a fost cea care a provocat accidentul, în timp ce Toyota circula regulamentar. Din imagini se mai pot observa câteva detalii interesante, însă.
Toyota are airbag-urile declanşate, ceea ce a ajutat cu siguranţă la protejarea pasagerilor de la bord. Dacia, însă, nu are niciun airbag declanşat, iar aici, cel mai probabil, nu e vorba de vreun defect de producător, ci de o reparaţie iresponsabilă făcută anterior.
La acest când ne duce şi centura de siguranţă, care pare să fi rămas cuplată în spatele celui de la volan, lipită de spătarul scaunului, chiar şi după accident. Poliţia nu ne-a confirmat şi nici infirmat dacă centura era într-adevăr cuplată în spatele şoferului — de obicei în asemenea cazuri invocându-se necesitatea de anchetă şi expertiză — dar imaginile par să sugereze anume asta, după cum se poate vedea mai jos.
0
15,305
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!