Am ajuns să o vedem şi pe asta: Mercedes-AMG lansează o trotinetă electrică ce poate atinge 20 km/h

22 Mai 2023, 18:41
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, când AMG era un atelier independent, deţinut şi condus de fondatorii săi, Hans Werner Aufrecht şi Erhard Melcher, creaţiile acestora erau geniale până la fascinarea profundă a întregii omeniri. Începând de la primul AMG SEL 6.8, care a obţinut victoria la Spa în 1971, până la toate modelele ulterioare pe care atelierul german îşi punea amprenta, numele AMG era aplicat doar acolo unde se lucra la inginerie şi performanţă maximă.
Foto: Primul AMG SEL 6.8, de la care a început renumele AMG de cândva

Dar acele vremuri au apus demult, atelierul AMG nu mai e independent de mai bine de două decenii, fiind o divizie a Mercedes, iar acum am ajuns la o situaţie pe care mulţi fani AMG n-ar fi crezut că o vor vedea vreodată, momentul în care AMG lansează un scuter electric de nici 1 CP, care atinge doar 20 km/h.
Se pare că emblema AMG a devenit atât de banală, încât se potriveşte şi unei troptinete electrice de 0,5 kW putere, deci 0,68 CP. Trotineta promite să accelereze mai repede ca altele similare, pentru a oferi „un caracter AMG”, dar, odată ce viteza maximă e de 20 km/h, e greu de spus că înseamnă acest caracter AMG.
Trotineta are roţi un pic mai mari decât alte, cu diametru de 20 cm, pentru a-i oferi un pic mai multă stabilitate şi manevrabilitate. Şi, paradoxal, ea are şi suspensie ajustabilă, ceea ce ar trebui să o ajute să ruleze mai confortabil pe drumuri denivelate.
Trotineta cântăreşte 14,7 kg şi are o baterie de 0,45 kWh, ceea ce ar trebuie să-i ofere o autonomie de 40 km în regim eco şi 25 kg în regim Sport, cu „caracterul AMG” activat.
Apropo, trotineta AMG nici măcar nu e fabricată la AMG, pentru producţia ei fiind contractată compania elveţiană Micro, care mai face renumitele trotinete pentru copii şi maturi cu acelaşi nume.
De ce a ales Mercedes-AMG să lanseze o trotinetă electrică? Pentru că toate modelele AMG oricum vor deveni electrice până în 2030, spun germanii. De ce credem noi e un pic penibil şi incert pentru viitorul AMG? Pentru că avem exemplul Seat, care produce trotinete de ceva timp şi care a anunţat săptămâna trecută că ia în calcul să nu mai producă deloc maşini, ci doar trotinete şi scutere. Cât costă noua trotinetă electrică Mercedes-AMG? Preţul e de 1.400 euro.
0
1,931
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!