Brabus a lansat cel mai puternic model din toată istoria sa, pe baza unui Mercedes-AMG GT 63S hibrid

23 Mai 2023, 14:54
Redacţia PiataAuto.md
Renumitul atelier german Brabus a lansat astăzi cel mai puternic model din toată istoria sa, care livrează 930 CP şi 1.550 Nm şi care prinde prima sută în numai 2,9 secunde. Şi mai interesant, însă, e că noua creaţie Brabus se bazează pe noul sistem de propulsie hibridă a celor de la AMG, care a debutat anul trecut.
Astfel, modelul care a stat la bază e un Mercedes-AMG GT 63S E-Performance, cu 4 uşi. Cei de la Brabus au pornit prin modificarea motorului V8 cu ardere internă, de 4,0 litri biturbo. I-au înlocuit turbinele acestuia cu altele proiectate de Brabus, care operează la presiune mai mare, de 1,8 bari, şi au un ax ranforsat, care le face mai longevive, spune Brabus.
Au urmat teste pe standuri dyno şi rescriere de soft la unitatea de control electronic, iar la final motorul V8 a devenit cu 87 CP mai puternic decât ipostaza sa de stoc, ajungând la 726 CP. Electromotorul a fost lăsat la cei 204 CP de uzină, însă Brabus spune că noul lor soft face motorul V8 să funcţioneze mai echilibrat şi mai neobservabil cu electromotorul, sugerând din nou că ar fi adus la normalitate lucruri lăsate imperfecte de producător, cum a mai făcut-o în ultimele comunicate.
În total, întregul sistem de propulsie hibridă livrează acum 930 CP şi 1.550 Nm şi poate propulsa maşina până la o viteză maximă de 316 km/h, şi asta în ciuda unei greutăţi proprii de aproape 2,4 tone.
Brabus n-a uitat şi de sunetul V8, aşa că a echipat noua sa creaţie cu un sistem de eşapament nou, cu tobe şi guri de evacuare din titan. Fireşte, s-a lucrat şi la caroserie şi jante, astfel încât maşina finală să emane de la o poştă imaginea impozantă pe care trebuie să o aibă un bolid Brabus.
Maşina asta nu e ieftină nici când iese de pe poarta fabricii Mercedes, dar, după ce trece pe la Brabus, preţul i-a crescut şi mai mult, până la valori care par să treacă noi praguri psihologice. Brabus menţionează că maşina din imagini, aşa cum o vedem, cu toate opţionalele pe ea, costă 323.435 euro, iar ăsta e preţul de export, fără tva, deci la el ar mai trebui adăugate taxele locale de import.
0
3,458
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!