Doi angajaţi ai fabricii Mercedes din Sindelfingen, împuşcaţi la locul de muncă de un atacator înarmat

12 Mai 2023, 11:09
Redacţia PiataAuto.md
Un caz cutremurător s-a produs marţi la una din cele mai mari, importante şi tehnologizate fabrici Mercedes din Germania, situată în Sindelfingen, în apropiere de Stuttgart. Un atacator înarmat, în vârstă de 53 de ani, a pătruns pe teritoriul Fabricii 56, cum este numită ea, şi a deschis focul spre doi angajaţi ai fabricii, ambii de 44 de ani. Unul din ei a decedat pe loc, altul a fost transportat de urgenţă de medici la spital, dar şi el a decedat pe patul de spital.
Poliţia din Germania a comunicat abia ieri detalii despre acest incident. Apelul de urgenţă a fost primit la ora 07:45 dimineaţă, angajaţii serviciului de securitate al fabricii fiind cei care l-au imobilizat pe atacator şi l-au reţinut, predându-l ulterior poliţiei. Atacatorul nu s-a împotrivit reţinerii, şi tot ieri poliţia a anunţat că acesta e un cetăţean de origine turcă.
Marea întrebare este cum de a reuşit atacatorul să intre înarmat pe teritoriul fabricii, renumită pentru standardele de calitate şi de siguranţă. Din câte se pare, acesta era angajat al unei companii terţe, care presta servicii auxiliare fabricii, şi astfel ar fi fost lăsat să treacă. Totuşi, arma ar fi trebuit să fie descoperită, iar ceea ce s-a întâmplat indică o breşă gravă de securitate.
Imediat după incident, producţia la fabrică — unde sunt asamblate prioritar modelele S-Class şi EQS — a fost sistată, iar personalul a fost evacuat. Fabrica din Sindelfingen este una din cele mai mari din grupul Daimler şi are circa 35.000 angajaţi în total, în toate edificiile ce-i aparţin. Mercedes a decis să nu reia producţia pe parcursul acestei săptămâni, pentru a se asigura că poate investiga cazul şi problemele de securitate. Reluarea producţiei e aşteptată la sfârşitul săptămânii sau începutul săptămânii viitoare.
0
1,861
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!