O zi şi o noapte cu o avalanşă de accidente cu motociclete în Moldova, cu motociclişti şi pietoni grav răniţi, inclusiv un copil

7 Mai 2023, 09:18
Redacţia PiataAuto.md
Ziua de sâmbătă, 6 mai, a fost una cu un număr excepţional de mare de accidente rutiere cu implicarea motocicliştilor — 6 motociclişti în 5 accidente rutiere, iar două dintre accidente au implicat şi pietoni, inclusiv un copil de 8 ani.
Primul accident a avut loc noaptea la Vâsoca, raionul Soroca, unde două motociclete s-au lovit frontal. Al doilea accident a fost mult mai grav şi s-a produs dimineaţă, în jurul orei 09:45, în Chişinău, pe strada Munceşti, unde un motociclist de 34 de ani a lovit o tânără de 24 de ani pe trecerea de pietoni, în timpul unei depăşiri neasigurate. Şi tânăra, şi motociclistul au fost răniţi grav şi au fost transportaţi de medici la spital.
La amiază, în jurul orei 14:00, în localitatea Zastânca din raionul Soroca, un motociclist de 18 ani, care conducea o motocicletă fără numere de înmatriculare a intrat cu viteză într-o dubiţă Mercedes Sprinter.
E posibil că totul s-a întâmplat din cauza virării neasigurate a şoferului de microbuz în combinaţie cu viteza mare a motocicletei. Tânărul motociclist a fost rănit grav şi a fost dus la spital.
Seara, în jurul orei 18:00, în localitatea Baurci din Ceadîr Lunga, un alt tânăr de 18 ani, de această dată şi fără permis de conducere, a lovit un copil de 8 ani, care ieşise din ograda casei sale pe un drum adiacent, cu bicicleta. Copilul a fost rănit foarte grav, fiind transportat aseară la spital, la reanimare, medicii luptând pentru viaţa lui.
Seara târziu, un motociclist a lovit un taximetru pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, la intersecţia cu Maria Cebotari. Cine e vinovat în acest caz deocamdată nu e clar.
Şi tot ieri seară, în municipiul Comrat, un tată i-a permis fiului său de doar 9 ani să urce la ghidonul unui ATV şi să-l conducă. Copilul nu l-a putut manevra şi s-a răsturnat, fiind rănit grav în rezultat şi fiind preluat de medici şi dus la spitalul din Comrat. Comentariile în acest caz sunt de prisos, totul fiind atât de iresponsabil şi revoltător încât e clar din prima.

Din păcate, toate aceste accidente de ieri au rănit doi copii, au rănit şi pietoni, şi motociclişti, şi sperăm că viaţa celor pentru care medicii încă luptă acum în spitale va putea fi salvată.
0
2,481
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!