Offroader-ul electric cu tracţiune 4x4 mecanică Munro Mk1 a primit şi o versiune pick-up, cu promisiunea unei durate de viaţă de 50 ani

22 Mai 2023, 11:50
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva luni, apoi şi acum câteva săptămâni, vorbeam despre un offroader electric mai neobişnuit, numit Munko Mk1 şi creat în Scoţia pentru a fi în primul rând super capabil în offroad, fără frica de a fi zgâriat sau de a rămâne pe undeva blocat. Partea deosebită e că Munro nu a mers pe varianţa de a avea câte un electromotor pe fiecare punte, au chiar 4 electromotoare diferite care să propulseze câte o singură roată, ci a ales să păstreze un sistem de tracţiune integrală mecanică, cu diferenţiale blocabile, spunând că nimic nu poate înlocuit acest tip clasic ce tracţiune 4x4. Ei bine, acum a fost lansată şi o versiune pick-up.
Pentru noul pick-up, creatorii săi nu doar că reconfirmă aceleaşi capacităţi de trecere fenomenale, precum unghiul de atac de 84 grade — deci urcări aproape verticale, datorită faptului că roţile sunt amplasate atât de în faţă — ci şi anunţă că acest vehicul electric e proiectat să aibă o durată de viaţă de 50 de ani!
Asta e o cifră impresionantă pentru un vehicul electric, dar cu siguranţă ea nu include durata de viaţă a bateriei, or, cei de la Munro spun că pick-up-ul va rezista 50 de ani doar cu mentenanţa şi înlocuirile programate de consumabile. Iar bateria e cu siguranţă calificată drept consumabil aici. Însă chiar şi aşa, o promisiune de 50 de ani durată de viaţă pentru un offroader electric e ceva uimitor.
Maşina e propulsată de un electromotor de 380 CP şi 700 Nm, şi poate accelera de la 0 la 60 mile pe oră (96 km/h) în numai 4,9 secunde! Există şi opţiunea unui motor mai slab, de 272 CP.
E curios că noul pick-up poate transporta 1.050 kg de sarcină utilă, şi are o benă în care încape o paletă standard. Energia e asigurată de o baterie de 82,4 kWh, care poate fi încărcată cu până la 100 kW putere şi care asigură o autonomie de 305 km sau 16 ore de înaintare lentă în offroad.
Lansarea publică de acum câteva zile a fost un succes fulminant, întrucât cei de la Munro au reuşit să obţină 200 de comenzi pentru noul lor pick-up electric, o cifră care înseamnă un an şi jumătate de producţie înainte pentru o companie mică precum Munro. Succesul acestui pick-up ar trebui să-i facă pe cei de la Munro să se gândească şi la o posibilă extindere în SUA, acolo unde asemenea vehicule, cu o asemenea promisiune de durată de viaţă, ar putea genera şi mai multe vânzări.
0
1,240
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!