Telefonul Google Pixel va putea servi drept cameră de bord în curând, scutind şoferii de necesitatea de a cumpăra un device suplimentar

27 Mai 2023, 13:17
Redacţia PiataAuto.md
Camerele de bord sunt tot mai populare printre şoferi, de multe ori imaginile surprinse de acestea servind drept dovezi mai ales în cazuri discutabile. Tesla a are un întreg sistem de monitorizare cu camere în jurul maşinilor sale, iar şoferii altor maşini cumpără şi instalează de obicei camere separate, iar principala problemă de obicei este cum să le asiguri acesta alimentare continuă fără a deteriora planşa de bord a maşini, fără a face demontări profunde sau fără a ţine cabluri suspendate. Ei bine, Google pare să lucreze la o soluţie prin care telefonul Google Pixel va putea servi drept cameră de bord în curând, scutind şoferii de nevoia de a cumpăra un device separat.
Funcţia în pregătire a fost descoperită de redacţia unui site focusat spre de tehnologii Google, 9to5Google. Aceştia au descoperit că atunci când au actualizat sistemul de operare al telefonului, într-una din versiuni a fost activată, cel mai probabil din greşeală, o funcţie ce transformă telefonul în cameră de bord, vizibilă în categoria aplicaţiilor de siguranţă personală. Jurnaliştii menţionează că activarea funcţiei a fost făcute din greşeală pentru că ea a fost disponibilă doar într-o anumită versiune de update, disponibilă pentru scurt timp.
Ei bine, în acea versiune telefonul obţinute o nouă funcţie de „Dashcam”, sau cameră de bord. Funcţia presupune a ajustare iniţială a unghiului de filmare, în funcţie de locul în care e poziţionat telefonul în maşină, iar ulterior ea poate fi activată printr-o scurtătură. Înregistrarea poate porni manual sau automat dacă telefonul e conectat la un anumit device Bluetooth, spre exemplu la sistemul multimedia al maşinii.
Camera video înregistrează astfel imaginile drumului şi o poate face inclusiv când telefonul e blocat, iar în acelaşi timp telefonul rămâne complet funcţional, inclusiv poate servi drept navigator. Pentru a economisi spaţiul de stocare, fişierele filmate sunt automat şterse după 3 zile dacă nu le salvezi manual pentru mai mult timp. Funcţia foloseşte un algoritm de comprimare a video-urilor, astfel încât re nevoie cam de 30 MB per minut de video.
Jurnaliştii menţionează că toată ideea celor de la Google pare incredibil de bine gândită şi gata de lansare, în esenţă, singura grijă a acestora fiind dacă telefonul nu se va supraîncălzi cu atâtea sarcini asupra sa, fiind şi montat într-un loc unde poate fi expus razelor solare directe. Rămâne să vedem, deci, în curând şi lansarea oficială, iar o asemenea idee ar putea scoate foarte rapid producătorii de camere de bord din joc, la fel cum telefoanele au scos camerele foto digitale mici din ecuaţie cu totul când au devenit suficient de bune la filmat şi fotografiat.
0
1,978
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!