Trei oameni au supravieţuit ca prin minune într-un Mercedes E-Class W210, făcut boţ după ce a ieşit pe contrasens şi a ajuns într-un accident grav la Sângerei

27 Mai 2023, 10:35
Redacţia PiataAuto.md
Un accident grav şi atipic s-a produs ieri pe traseul R6 Chişinău-Bălţi, acelaşi traseu pe care cu o zi mai devreme s-a produs şi tragicul accident între un Opel Astra şi un microbuz de rută. De această dată, accidentul s-a produs lângă localitatea Bilicenii-Noi din raionul Sângerei şi cauza iniţială pare să fi fost similară — şoferul unui Mercedes E-Class W210 a ieşit pe contrasens cu viteză mare, neasigurat, şi a ajuns astfel să provoace un accident grav cu un microbuz, marfar în acest caz.
Accidentul nu a fost frontal pentru Mercedes, însă, ci în zona posterioară, şi asta pentru că Mercedesul pare să fi derapat în urma manevrei sale de frânare, când şoferul, în vârstă de 25 ani, a înţeles că impactul e inevitabil. Din fericire, tocmai impactul cu posteriorul, care e mai rigid şi care a ajutat la amortizarea şocului pentru cei de la bord prin banchetele scaunelor, pare să le fi salvat vieţile celor 3 oameni care se aflau în Mercedes.
Spunem asta şi pentru că în acest Mercedes nu s-a declanşat niciun airbag, deşi E-Class W210 avea deja airbag-uri frontale standard, iar unele versiuni aveau laterale în zona toracelui. Din 1999, toate exemplarele E-Class W210 aveau şi airbag-uri laterale de tip cortină. Nu ştim anul de fabricare al exemplarului din accidentul din Moldova, dar e clar că niciun asemenea airbag nu a fost declanşat, prin urmare la un impact lateral sau frontal tindem să credem că şansele de supravieţuire ar fi fost mai mici.
Totuşi, unul din pasageri e în stare gravă la spitalul din Bălţi şi medicii luptă pentru viaţa lui. Din fericire, şoferul microbuzului, în vârstă de 23 de ani, a scăpat nevătămat.
0
8,280
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!