Un Hyundai, surprins de radar cu 174 km/h pe bulevardul Dacia din Chişinău, iar şoferul a scăpat doar cu amendă

23 Mai 2023, 11:59
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova anunţă că-n această noapte, unul din radarele TruCam, care poate capta vitezomanii la peste 1 km depărtare de locul poziţionării sale, a surprins un Hyundai gonind cu 174 km/h pe bulevardul Dacia din Chişinău.
Viteza este fără îndoială una cu mult peste orice limită, dar, pentru că bulevardul Dacia este atât de lung, întinzându-se de la aeroport până în regiunea Ciuflea, am vrut să aflăm de la poliţie unde, mai exact, a fost prins Hyundai-ul cu asemenea viteză. Poliţia ne-a informat că locul fixării a fost Dacia 57, ceea ce înseamnă în apropiere de intersecţia cu strada Grădina Botanică. În acea regiune limita de viteză e de 50 km/h, dar, dacă luăm în calcul distanţa de 252 metri de la radar la maşină, indicată pe imaginea de mai sus, ne-am gândit că s-ar putea ca maşina să se fi aflat în zona de 70 km/h, fapt care ni l-a confirmat şi poliţia. Oricum, e o depăşire de peste 100 km/h.

În mod normal, dacă tot avem o lege nouă, mai strictă cu vitezomanii, votată în parlament la începutul lunii martie, şoferul de Hyundai ar fi trebui să rămână fără permis pe loc. Legea nouă nu a intrat în vigoare deocamdată, însă, aşa că şoferul a scăpat cu o amendă mai mult decât simbolică, de 1.500 lei (sau 750 lei/38 euro dacă se plăteşte timp de 72 de ore) şi 5 puncte de penalizare, şi şi-a putut continua drumul.
0
1,205
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!