Un grup de locatari din Chişinău au dat un exemplu de creativitate: în locul a 7 spaţii de parcare au amenajat un teren de activităţi sociale

2 Mai 2023, 07:45
Redacţia PiataAuto.md
Curtea unui bloc nu e locul în care să-ţi ţii maşina, acel loc se numeşte parcare, curtea e un spaţiu comun al locatarilor, de care trebuie să se bucure toţi — cu asta şi-au motivat acţiunilor lor locatarii unui complex locativ din Chişinău, care s-au organizat să-şi modifice curtea pentru a o face mai vie şi mai plăcută pentru activităţi sociale.
Aceştia au votat împreună, în asociaţia lor de locatari, pentru ideea de sacrifica 7 locuri de parcare şi de a reamenaja în locul lor un teren creativ. Curtea era dominată anterior de locuri de parcare şi exista doar un mic spaţiu de joacă, cu câteva elemente amplasate pe el.
Locatarii au blocat tranzitul de maşini în acea zonă unde şi-au dorit reamenajarea. Apoi, cu propriile forţe au conceput amenajarea multicoloră şi tot ei, se pare, sunt cei care au muncit direct pentru a vopsi asfaltul şi a face lucrările, într-un exemplu rar de mobilizare din proprie iniţiativă şi organizare.
Acum zona are şi câteva mese cu scaune, făcute din palete. Există şi bănci clasice, şi elemente de delimitate, pe care au fost plantate flori.
Fiind multicolor, spaţiul de viaţă şi nu e destinat doar jocului copiilor, ci tuturor vârstelor, care se pot simţi în siguranţă aici.
Pentru a marca inaugurarea noului spaţiu, pe care autorii spun că l-au autorizat cu toate actele în regulă, aceştia au organizat în week-end şi un eveniment social acolo, cu muzică, un urs imens care să animeze atmosfera şi o gheretă cu îngheţată servită pe loc.
Ce zici, au meritat sacrificate cele 7 locuri de parcare pentru această schimbare? Este acesta un exemplu de urmat şi pentru curţile altor blocuri?

Sursa foto: Facebook / Rodion Gavriloi
1
7,037
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!