Un nou punct de trecere a frontierei între România şi Moldova a fost inaugurat la Leova-Bumbăta

24 Mai 2023, 08:51
Redacţia PiataAuto.md
După 9 luni de la anunţarea deciziei de a construi un nou punct de trecere a frontierei între Moldova şi România şi startul construcţiei la un pod de pontoane şi drumurile de acces către acestea, ieri a fost inaugurat noul punct la Leova-Bumbăta.
Astfel, traversarea frontierei a fost deja iniţiată pe aici, ieri fiind permise doar autoturismele, microbuzele şi camioanele de până la 3,5 tone. Ulterior traversarea va fi posibilă şi pentru camioanele mai mari. Totuşi, acum există limitări de timp la traversarea, ea desfăşurându-se doar pe timp de zi.
Cauza este în lipsa unei conexiuni electrice corespunzătoare, la reţeaua naţională de electricitate. Da, Poliţia de Frontieră a confirmat ieri că noul punct de trecere a frontierei nu e conectat la electricitate deocamdată şi funcţionează alimentat de la generatoare cu combustibil.
De asemenea, podul de pontoane este de asemenea o construcţie temporară. În planul construcţiei de noi poduri peste Prut, anunţat în noiembrie 2022, era menţionată şi construcţia unui pod permanent nou la Leova-Bumbăta, care ar urma să-l înlocuiască pe inaugurat acum, de pontoane.
Totuşi, inaugurarea noului punct de frontieră la Leova-Bumbăta era absolut necesară, în condiţiile în care pe această fâşie de frontieră punctele de trecere se aflau la o depărtare majoră şi impuneau ocoliri lungi pentru cetăţenii din aceste regiuni, cel mai apropiat punct la nord fiind Albiţa-Leuşeni, iar cel mai apropiat la sud — Cahul-Oancea.
0
1,351
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!