Un proprietar de Rivian R1T electric se plânge că reparaţia unei bare de protecţie a costat 42 mii dolari în service

3 Mai 2023, 11:12
Redacţia PiataAuto.md
În ultimii ani, am mai auzit cazuri de reparaţii scumpe la maşini electrice, dar preţurile mari implicau de obicei cazuri când era şi bateria afectată. Un caz recent cu un Rivian R1T, însă, pare să fi întrecut orice limite anterioare. O simplă bară de protecţie spate, buşită într-iun accident banal, a costat la final 42 mii dolari în reparaţii la service.
Foto: Rivian R1T, înainte de accidentul în care a fost implicat

Accidentul s-a produs la mijlocul lunii februarie, când o altă maşină a lovit Rivian din spate, la viteză mică, pe o stradă din Ohio. Niciun airbag nu s-a declanşat, deci ambele maşini au sesizat accidentul ca unul minor. Accidentul nu părea deloc grav, ba chiar părea unul din acele pe care poţi să le constaţi amiabil şi să mergi direct la compania de asigurări, estimând că reparaţia va costa o sumă moderată. Proprietarul publicase în luna februarie o imagine într-un grup de pasionaţi Rivian cu accidentul, cerând sfaturi cum să găsească un service autorizat Rivian. Şi anterior acesta publicase mai multe fotografii cu maşina sa, pe parcursul a mai mult de an, împărtăşindu-şi experienţa de exploatare, deci totul pare cât se poate de real.
Foto: Accidentul în care Rivian R1T a fost uşor lovit din spate

Iniţial, compania de asigurări a şoferiţei vinovate în accident, care trebuia să acopere dauna produsă lui Rivian, estimase că o asemenea reparaţie ar putea costa cam 1.600 dolari. Maşina a fost dusă la un service autorizat Rivian, despre care proprietarul spune că avea piese în stoc şi a putut repara maşina bine, deşi totul a durat foarte mult, până la finalul lunii aprilie. Marele şoc a fost factura finală, nu de 1.600 dolari, ci de 42.000 dolari!
Proprietarul spune că service-ul autorizat Rivian a documentat tot procesul de dezasamblare şi reparaţie a maşinii sale electrice, arătând toate defectele descoperite. Se pare că service-ul a mers atât de profund în căutarea de defecte, încât a demontat toată structura de sub benă, ba chiar şi luneta, din motive de neînţeles. Proprietarul nu publică lista imensă de piese şi lucrări, dar se pare că cel puţin elementul structural din spate, care poate fi văzut în imaginea de mai sus şi care ajunge în ambele părţi ale posteriorului benei, a fost schimbat. Cum de o lovitură simplă la o bară de protecţie a necesitat intervenţii atât de profunde rămâne o enigmă pe care doar mecanicii de la service-ul Rivian o ştiu deocamdată. Aceştia i-ar fi spus că de vină ar fi construcţia maşinii, care are piese atipice, foarte mari, care odată afectate necesită intervenţii profunde, totul de dragul aspectului neobişnuit.
Foto: Aşa arăta bara de protecţie după accident, înaite de a ajuge la service pentru reparaţie

Totuşi, toată situaţia pare absurdă până la incredibil chiar şi analizând gradul de dezasamblare făcut la maşină pentru o lovitură atât de minoră. Deci ori avem de-a face cu o construcţie absurdă, cum pare să invoce service-ul în mod indirect, ori cu o factură umflată până peste limitele imaginabilului de service-ul vizat, care s-a tot ocupat cu dezasamblarea şi asamblarea maşinii timp de două luni, ori cu o fraudă de asigurări. Rivian a fost rugat să comenteze situaţia cu factura uriaşă şi să explice cum a fost posibil una ca asta, dar deocamdată nu a venit cu un comentariu. Când va exista o reacţie oficială de la Rivian, vor reveni cu continuarea acestei istorii.
0
8,954
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!