Un tânăr de 20 ani din România a urcat într-o locomotivă nesupravegheată a GFR şi a pornit cu ea pe calea ferată

11 Mai 2023, 13:23
Redacţia PiataAuto.md
Un caz excepţional s-a produs ieri seară în România, când un tânăr de 20 de ani a urcat în staţia Medgidia într-o locomotivă a GFR lăsată fără supraveghere, cu acces liber, şi a pornit cu ea pe calea ferată, informează clubferoviar.ro. Siguranţa traficul feroviar a fost astfel grav periclitată, iar totul se putea sfârşi cu un deznodământ mult mai grav.
Tânărul a intrat în cabina de conducere a locomotivei, a ridicat pantograful, după care a pus locomotiva în mişcare. Locomotiva, din seria 43, a trecut peste două aparate de cale, ajungând astfel pe altă linie decât cea de pe care a pornit. Ulterior, tânărul a oprit locomotiva, înainte de a ajunge pe vreo linie de circulaţie a unui tren de călători sau marfă. Tânărul a fost reţinut de poliţia din Medgidia. Incidentul a fost înregistrat la ora 18:00, în ziua de miercuri, 10 mari.

Incidentul produs ieri reprezintă o încălcare gravă a instrucţiilor feroviare, care stipulează că locomotiva trebuie să staţioneze asigurată contra pornirii, deconectată de la sursa de energie şi încuiată. Se pare, însă, că practica locomotivelor care nu au încuietori funcţionale e una foarte răspândită în România, după cum menţionează cei de la Club Feroviar.
Foto: Poză simbol cu locomotivă similară GFR

În mod cert, incidentul de ieri putea produce un accident feroviar de proporţii şi e un semnal clar de alarmă pentru a revizui procedurile de siguranţă în reţeaua de căi ferate din România.
0
1,526
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!