Una din cele mai accesibile maşini clasice pe care le poţi deţine e un Fiat impecabil, scos la vânzare în Monaco

2 Mai 2023, 21:23
Redacţia PiataAuto.md
Cât de puţin poate costa o maşină clasică într-o stare impecabilă, care să fie deja restaurată, să nu necesite investiţii în lucrări lungi şi complexe? Sigur, dacă vorbim de preţ mic, nu ne referim la un Ferrari sau Lamborghini de colecţie, dar totuşi ceva care să aibă o alură specială şi care să te facă să simţi plăcut la bord. Ei bine, probabil nimeni dintre noi nu se aşteaptă că una din cele mai accesibile maşini clasice impecabile poate fi scoasă la vânzare tocmai în Monaco, ţara cu cei mai mulţi milionari pe metru pătrat.
Maşinuţa din imagini e un Fiat 600 fabricat în 1966, deci acum 57 de ani. A fost unul din cele mai longevive şi populare modele produse de Fiat în acea vreme şi era un concurent direct pentru VW Beetle şi Renault 4, având motorul amplasat în spate.
De fapt, motorul mic ocupă atât de puţin spaţiu, încât compartimentul de acolo are încă foarte mult spaţiu liber. Atât de simple erau maşinile italieneşti practice şi accesibile în acea vreme!
Iar motorul e unul de 767 cm cubi aici, care dezvolta 29 CP şi 38 Nm. E un motor de 4 cilindri în linie, însă, nu unul de 2 sau 3 cum se mai obişnuia pe atunci la o cilindree mică. Cu el, Fiat 600 putea atinge 105 km/h, iar acceleraţia de la 0 la 100 km/h dura cam 43 de secunde!
Dar esenţa acestei maşini nu era să accelerezi cu pedala în podea, ci să defilezi pe străzile însorite ale Italiei sau coastei mediteraneene, savurând viaţa. Şi anume asta a făcut acest exemplar, alintat pe străzile din Monaco până acum şi fotografiat în locurile renumite de pe coasta Mării Mediterane.
Maşina a fost restaurată, bineînţeles, şi totul a fost făcut la nivelul unei recondiţionări demne de o certificare în autenticitate. Şi asta se referă şi la interiorul său, care a păstrat şi tonalitatea originală, ba chiar şi tapiţeria de piele cu contur specific pe margini.
Mai mult ca atât, acest exemplar de Fiat 500 e clubul de automobile istorice din Italia, cu numărul 37922. Are motorul original de uzină instalat, toate numerele de caroserie, motor şi cutie se potrivesc cu cele ieşite din fabrică, deci e o maşină a cărei valoare istorică e confirmată.
Şi acum, marea întrebare este cu cât crezi că poate vinde cineva din Monaco un asemenea Fiat clasic în stare impecabilă până la absolut? Poate 30 mii euro? Ai fi un răspuns rezonabil, pentru o maşinuţă certificată şi restaurată, tocmai din Monaco. Însă preţul de facto e mult mai mic. Doar 9.000 euro se cer pe maşinuţa asta de colecţie! Doar 9 mii pentru o mostră de dolce vita clasică, într-o condiţie de bijuterie. E un preţ excepţional de mic şi neaşteptat, încât ar merita plătită imediat şi pusă în garajul oricărui pasionat auto!
0
1,699
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!