(VIDEO) Autocar de pe ruta Chişinău-Bucureşti, surprins în depăşiri continue, cu un camion venindu-i pe contrasens în întâmpinare

29 Mai 2023, 09:01
Redacţia PiataAuto.md
Şoferii profesionişti de autobuze au în responsabilitatea lor nu doar propria viaţă sau încă 3-4 pasageri, ci vieţile a zeci de pasageri pe care-i transportă, iar asta ar trebui să-i facă de zeci de ori mai prudenţi şi mai calculaţi în manevrele pe care le fac. Totuşi, un autocar de pe ruta Chişinău-Bucureşti a fost surprins ieri traseul M1 Chişinău-Leuşeni în manevre absurd de periculoase, care aşteptau să se finalizeze cu un accident frontal grav.
Pasagerii dintr-un automobil care circula pe acest traseu şi care tocmai a fost depăşit de acest autocar au şi pornit să filmeze manevrele autocarului, care tot ieşea în depăşiri periculoase, chiar şi la coloane întregi de maşini. Şi exact asta face autocarul în imagini, iese la o depăşire dublă a unui Renault şi a unui camion, chiar dacă din întâmpinare, pe contrasens, venea alt camion. Depăşirea continuă fără vreo intenţie a şoferului de autobuz să renunţe la manevra sa periculoasă, până când şoferul camionului depăşit apasă frâna, pentru a încetini şi a-i face loc mai repede autobuzului în faţa sa.
E uşor de imaginat ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu frâna nici şoferul camionului depăşit, nici cel care venea din întâmpinare, pentru că niciunul din ei nu era obligat să o facă. Însă e incredibil cum un şofer de autobuz pune atâtea vieţi în pericol, în timp ce tocmai el ar fi trebuit să fie cel mai prudent în această situaţie. Autorul filmării se mai întreabă de ce pasagerii tolerează un asemenea risc din partea şoferului.

Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Lista AutoHam Moldova
0
2,398
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!