(VIDEO) Bugatti le-a oferit câtorva posesori de Chiron şansa de a conduce cu peste 400 km/h pe pista centrului de lansare a rachetelor NASA

29 Mai 2023, 19:52
Redacţia PiataAuto.md
Posesorii de exemplare moderne Bugatti au adevărate bijuterii inginereşti în garajele lor, create pentru performanţe intangibile altor maşini. Dar adevărul e că e foarte dificil să poţi atinge viteza maximă a unui Bugatti în viaţa reală şi mai ales să o faci legal şi sigur. Cehul Radim Passer a făcut-o anul trecut pe o autostradă din Germania şi a declanşat o întreagă investigaţie a procurorilor germani în urmare acelui fapt, investigaţie care l-a găsit nevinovat până la urmă. Dar producătorul francez s-a gândit să le ofere câtorva clienţi de-ai săi şansa de a atinge 400 km/h într-un mod şi mai special.
Bugatti a arendat ditamai complexul Kennedy Space Center din Florida, SUA, acolo unde de decenii bune încoace se lansează rachetele din programele spaţiale NASA. Centrul are o pistă de 3 mile lungime, deci aproape 5 km, folosită cândva inclusiv pentru shuttle-urile spaţiale, iar pentru Bugatti era fâşia perfectă şi dreaptă, unde bolizii ar fi avut suficient spaţiu să atingă 400 km/h şi apoi să oprească în siguranţă.
Aşa că 18 proprietari de Bugatti din întreaga lume, probabil 18 cei mai prolifici şi eventuali deţinători de mai multe exemplare, au fost invitaţi acolo, în Florida, pentru a atinge 400 km/h, conducând un Bugatti. Cea mai mare viteză atinsă de unul dintre clienţi a fost de 412 km/h şi toţi participanţii şi-au primit drept suvenir costumul de curse personalizat şi casca, în care au marcat cei 400 km/h.
Bugatti a publicat şi un scurt video cu această experienţă, care dă o incursiune curioasă şi în lumea standardelor mărcii. Video-ul trebuie văzut neapărat cu sunet, pentru că motoarele W16 se fac inevitabil auzite.
0
2,074
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!