(VIDEO) Cât de greu e să deprinzi parcarea laterală cu frâna de mână din 100 de încercări, până la nivelul unui record mondial

12 Mai 2023, 12:30
Redacţia PiataAuto.md
În zilele noastre, cu maşini cu camere video, senzori, ba chiar şi cu capacitatea de a parca singure în spaţii restrânse, tehnica parcării laterale cu frâna de mână a cam fost dată uitării. De fapt, şi frâna de mână e electronică în zilele noastre şi ar fi cam imposibil să faci asta cu ea. Dar câţiva protagonişti ai unui canal de YouTube din Marea Britanie au încercat un experiment, pentru a afla cât de greu e să deprinzi tehnica parcării laterale şi cât de realist e să ajungi la nivelul unui record mondial din 100 de încercări.
S-au luat maşini mai de demult, care să aibă frână de mână mecanică şi care să poată fi uşor tamponate în şirul de încercări. Maşina care efectua manevra era un Ford Ka de demult.
Totul a început cu un spaţiu mult mai mare între maşini, întrucât a fost nevoie de timp pentru a depinde mişcările maşinii şi a simţi traiectoria acesteia. Apoi spaţiul disponibil s-a tot îngustat, cu scopul de a ajunge până la 8 cm în plus faţă de lungimea maşinii, atât cât constituie prezentul record mondial.
Parcări frumoase au reuşit, ba chiar multe la număr. Au fost şi multe parcări cu tamponări de maşini. Dar recordul mondial aşa şi nu a fost bătut în cele 100 de încercări, semn că e nevoie de mai mult antrenament şi poate un carosabil mai alunecos, pentru a reuşi să parchezi cu frâna de mână trasă, într-un spaţiu cu doar 8 cm mai mare decât maşina proprie, fără a le atinge pe cele din preajmă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,393
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!