Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum arată şi cum sună o Toyota Land Cruiser 80 conservată ca nouă până în zilele noastre

22 Mai 2023 - 19:36
Redacţia PiataAuto.md
Toyota Land Cruiser din generaţia 80 a rămas în istorie drept una din cele mai reuşite, iar în cazul lui Land Cruiser, unde cam toate generaţiile au fost reuşite, asta e o realizare remarcabilă. În cazul lui Land Cruiser 80 totul a fost simplu şi genial de bun, de la design până la construcţie şi capacităţi de trecere. Aşa că, să descoperi azi un exemplar conservat ca nou, care să poată fi condus şi să-ţi arate cum se simţea acum 30 de ani acest model, e ceva cu totul rar.
În SUA există o companie numită FJ Company, despre care am mai scris anterior şi care, în esenţă, caută exemplare clasice de Land Cruiser, în special în America de Sud şi centrală, pe care le restaurează şi le vinde pentru colecţionari. Iar la un moment dat, în căutările sale, fondatorul companiei, Nelson Calle, a descoperit un Land Cruiser 80 conservat nou.
A fost o maşină deţinută iniţial de proprietarul unui dealer Toyota, care şi-a cumpărat-o pentru el. A urmat un alt proprietar, până când maşina a ajuns acum în mâinile lui Nelson, iar echipa lui i-a readus şi luciul de maşină nouă. Apropo, acest Land Cruiser are, de fapt, circa 40 mii km pe bord, dar în cazul acestui model, renumit pentru longevitatea sa, asta se califică în continuare ca o maşină practic nouă.
Sub capotă e un motor de 4,5 litri, cu 6 cilindri în linie, care dezvolta 205 CP. Iar maşina asta e una cu cutie manuală, o combinaţie pe care n-am mai putea-o vedea în zilele noastre.
În video-ul de mai jos maşina e explorată în detaliu alături de proprietarul său actual, iar motorul e şi pornit de câteva ori, amintind de sunetul moale şi rafinat al acestor propulsoare mari şi indestructibile Toyota! Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter