(VIDEO) Cum e să conduci un camion electric Nikola Tre, construit pe baza unui Iveco

8 Mai 2023, 17:55
Redacţia PiataAuto.md
Nikola nu produce încă foarte multe camioane electrice, deşi ele sunt considerate deja de serie, dar singurul model electric produs acum se bazează pe un camion electric. Şi asta după toată istoria lungă a unor modele futuriste prezentate câţiva ani la rând, care erau puse să ruleze la vale pentru a fi filmate, pentru că nu exista încă tehnologia dezvoltată de ei pentru Nikola. Asta i-a adus o anchetă federală fondatorului Nikola, care a fost încheiat printr-o tranzacţie de recunoaştere, iar pentru a salva situaţia, cei de la Nikola au apelat la o platformă obişnuită de camion Iveco şi la furnizori care să-i ajută să poată produce un camion electric de serie, Tre.
Un youtuber din SUA a avut de curând ocazia să exploreze pe viu şi să fie alătură de cineva care conduce un asemenea camion electric. Bateria camionului actual are aproape 730 kWh capacitate, operează la 800V şi poate fi încărcată până la 350 kW putere, ceea ce o califică drept o bateria foarte modernă în tehnologie. Cu o asemenea putere, în două ore o încarci de la aproape zero la aproape plină. Puntea motrice e cea cu numărul doi.
Camionul cântăreşte destul de mult, se pare, având peste 12,3 tone la gol. Versiunea cu hidrogen cântăreşte cu peste 1 tonă mai puţin, pentru că are o baterie mai mică.
Youtuber-ul urcă în camion alături de un şofer Nikola şi şeful de soft al producătorului, aşa că impresiile nu sunt foarte critice, dar în acelaşi timp sunt adresate întrebări interesante, iar din imagini se poate vedea şi auzi cum arată experienţa de condus a unui asemenea camion electric Nikola.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,580
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!