Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum înaintează în zilele noastre un camion ZIL 131 cu motor V8 pe benzină şi tracţiune 6x6

26 Mai 2023 - 12:57
Redacţia PiataAuto.md
Astăzi e aproape inimaginabil să vorbim despre un camion mare şi greu, cu un motor pe benzină V8. Aproape toate camioanele cu combustie au motoare diesel, care au devenit între timp şi mai puternice, şi mai eficiente în consum. Dar eu existat vremuri atât în România cu camioanele Bucegi şi Carpaţi, cât şi în alte ţări ale lumii, când unele camioane aveau motoare pe benzină şi nu-şi prea făceau griji de consum. Un asemenea camion a fost şi ZIL 131, iar un exemplar mai este exploatat în Germania, în regiunea fostei Germanii de est
Acest camion avea un motor V8 de 6,0 litri, aspirat natural, care dezvolta 150 CP şi 402 Nm. Foarte puţin în comparaţie cu camioanele din zilele noastre, dar avatanjul acestui motor era simplitatea construcţii sale şi anduranţa la condiţii extreme.
Oficial, acest camion consum 35-40 litri/100 km, dar neoficial, când era încărcat cifrele săreau şi peste 60 de litri/100 km. Aceste camioane în formulă 6x6 au rămas mai mult timp în exploatarea a tot felul de structuri ministeriale sau militare din fostul bloc estic şi probabil aşa s-a conservat şi acest camion din Germania, care şi-a demonstrat de curând capacităţile sale de înainte într-un scurt video, în timp ce ieşise pentru o rulare de mentenanţă.
Vezi în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter