(VIDEO) Cum se întoarce la 360 grade, ca un vehicul cu şenile, SUV-ul chinezesc electric BYD YangWang U8, de 1100 CP

18 Mai 2023, 13:34
Redacţia PiataAuto.md
La începutul acestui an, publicam o ştire în care anunţam lansarea unuia din cele mai impresionante SUV-uri electrice din China, BYD YangWang U8, un model care pare să fie inspirat din Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser 300, dar Rolls-Royce Cullinan. Şi mai impresionant e că SUV-ul electric chinezesc are 1.100 CP, scoşi din 4 electromotoare, chiar dacă are la bază o construcţie pe cadru dur!
Dar curiozităţile nu sfârşesc aici. Tocmai existenţa celor 4 electromotoare le-a permis chinezilor să conceapă un regim de întoarcere la 360 grade a SUV-ului, în stilul vehiculelor cu şenile. Două dintre electromotoare se învârt înainte, iar celelalte două, de pe partea opusă — înapoi. Iar astfel maşina virează rămânând practic pe loc.
Ei bine, chinezii anunţau despre acest sistem încă în ianuarie, doar că atunci maşina fusese văzută pe viu doar la standul unde îşi făcuse debutul. Acum, însă, în China au avut loc şi primele teste drive cu demonstraţii pe viu ale acestui sistem, iar astfel putem vedea cu face SUV-ul chinezesc virarea cu care se mândreşte atât de mult.
În cele două video-uri de mai jos, modelul execută asemenea întoarcere pe teren nisipos, unde aderenţa e un pic scăzută, şi asta pentru că sistemul e menit în primul rând pentru zone de offroad, nu neapărat în oraşe.
Vezi totul mai jos.
0
6,063
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!