(VIDEO) Dodge Hornet, SUV-ul construit cu inginerie Alfa Romeo, s-a stricat în timpul unui test drive, aprinzând toţi martorii de bord posibili

24 Mai 2023, 13:27
Redacţia PiataAuto.md
În a doua jumătate a anului trecut, grupul Stellantis a anunţat cu fast că lansează SUV-ul Dodge Hornet în SUA, unul din puţinele modele cu adevărat noi din ultimii ani pentru Dodge, iar partea intrigantă era că modelul avea substratul tehnic lui Alfa Romeo Tonale.
Într-un articol în care săpam mai adânc în ingineria lui Alfa Romeo Tonale, însă, vedeam că platforma vine de la un model european de Jeep, care venise la rândul ei tocmai de la Alfa Romeo Giulietta, un model lansat cam un deceniu în urmă, dar e cu tracţiune faţă în esenţă, tracţiunea integrală apărând odată cu preluarea platformei de către Jeep. Ei bine, de curând, la un test drive din SUA, când un youtuber a vrut să-i încerce aceste sistem 4x4 pe platforme cu role speciale, maşina s-a stricat, aprinzând cam toţi martorii de bord posibili.
Din imagini se poate vedea că acest Dodge Hornet nu a avut nicio sforţare ieşită din comun, şi totuşi maşina a dat eroare la motor, la sistemul 4x4, decuplând spatele, la senzorii ABS şi ESC, la transmisie, la frâna de mână şi chiar la sistemul de evitare a coliziunilor frontale. Notificările nu conteneau, fiind perindate una după alta de maşină.
Protagonistul a încercat să reseteze maşina de câteva ori, scoţând şi bateria, iar numărul de erori s-a diminuat mai ales după ce a mai condus un pic. În mod clar, problema era una electronică, cel mai probabil de la un senzor de rotaţii ale unea dintre roţi, iar în lipsa informaţiilor despre el toate sistemele menţionate nu putea să-şi calculeze algoritmii, iar asta a şi determinat suita de erori.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,219
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!