Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Două Mercedes-AMG One s-au stricat în timpul testului drive Top Gear, demonstrând că ingineria complexă a maşinii mai are probleme

21 Mai 2023 - 19:15
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-AMG One e una din cele mai fascinante maşini lansate în ultimii ani, cu o inginerie într-atât de complexă, încât chiar din start producătorul german a anunţat că a avut nevoie de tocmai 5 ani pentru a o elabora şi a fost de multe ori în situaţia de a da mâinile în jos şi de a renunţa la proiect. Dar şi-au zis de fiecare dată că ducerea la bun sfârşit a acestei maşini e un test suprem pentru inginerii Mercedes ai zilelor noastre, dacă vor fi capabili să treacă de o provocare titanică. Ei bine, în iunie 2022 maşina a fost lansată, dar a mai trecut ceva timp până la producţie şi primele teste. Acum aflăm că în testul celor de la Top Gear, de pildă, s-au stricat două exemplare de Mercedes-AMG One s-au stricat.
Ingineria complexă vine din faptul că Mercedes-AMG One are un motor similar celui de Formula 1, de doar 1,6 litri, V6, care se poate tura până la 11.000 rpm. Motorul e montat median, în faţa punţii posterioare, şi are o turbină cu electromotor, doar electromotorul turbinei având 122 CP. El ajută ca motorul cu ardere internă, de 1,6 litri, să poată furniza 574 CP. Pe lângă asta, mai există un electromotor integrat între motorul cu combustie şi cutie de viteze, care mai adaugă 163 CP în ecuaţie. Iar pe lângă el, pe puntea faţă mai există încă două electromotoare similare, care mai scos 326 CP împreună, iar astfel puterea totală a sistemului e de 1.063 CP.
Anume impunerea tuturor acestor electromotoare şi a unui motor de Formula 1 să funcţioneze într-un echilibru perfect a fost marea provocare. Într-atât de mare, încât Mercedes anunţase ulterior că motorul maşinii va trebui reconstruit la fiecare 50.000 km, la un cost exorbitant pentru client. Şi, deşi Mercedes a cheltuit 5 ani şi o sumă uriaşă în dezvoltare, se pare că problemele ingineriei au mai rămas prezente pe maşină.
În testul celor de la Top Gear, la un moment dat, după multe ture de circuit, motorul pe benzină pur şi simplu s-a oprit complet, după câteva sacadări la retrogradări şi n-a mai vrut să pornească. Inginerii AMG au încercat să vadă care e problema, dar n-au putut nici diagnostica sursa problemei. Aşa că au scos o maşină de rezervă, identică, pentru a continua testul şi filmările.
Şi, după alte tururi cu noua maşină şi aceasta s-ar stricat. Senzorii sistemului de eleroane au dat erori şi nu mai putea ajusta aerodinamica maşinii. Şi aici inginerii s-au tot chinuit să găsească sursa problemei şi să o rezolve. Nu au putut, dar, pentru că nu mai aveau o maşină de rezervă, au decis să pună maşina în cel mai extrem regim, care ar menţine setările aerodinamice la maxim întotdeauna, fără ajustări active, şi să lase testul să continue aşa.
Iar mai jos poţi vedea şi toate impresiile pe care le-a lăsat această maşină cu inginerie complexă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter