(VIDEO) Întrecere curioasă între cele mai puternice modele electrice de la Mercedes, BMW şi Porsche

7 Mai 2023, 19:46
Redacţia PiataAuto.md
Toţi producătorii premium germani mari au deja modele electrice super performante în gamă, doar că performanţele lor în viaţa reală diferă, iar competiţia e atât de acerbă, încât tabloul modelelor şi versiunilor se schimbă foarte rapid, cel puţin la BMW, prin apariţia lui i7, şi la Mercedes, care ne-a ameţit deja cu atâtea pachete opţionale plătite ori cu banul jos, ori cu abonamente lunare şi care deblochează performanţă adiţională pentru EQS.
Ei bine, de curând britanicii au pus la linia de start un Mercedes-AMG EQS, alături de un Porsche Taycan Turbo S şi un BMW i7 în cea mai puternică motorizare disponibilă în Marea Britanie, unde versiunea M încă nu a ajuns. BMW i7 e cumva un model mai mare şi mai focusat spre confort, deci nimeni nu se aştepta că el va învinge. Paradoxul cifrelor se dă între Porsche şi Mercedes, unde modelului celor de la Mercedes e absurd de scump, mai scump ca Porsche, deşi e mai puţin puternic şi e mai greu cu aproape jumătate de tonă.
Ei bine, cu un pachet de performanţă care i-a dus preţul până la 169 mii lire, adică peste 190 mii euro, maşina a devenit la fe de puternică precum Porsche, care costă 150 mii. Dar asta nu a ajutat electrica Mercedes decât să pornească mai rapid cu start de pe loc, pentru că ulterior Porsche livrează performanţa mult mai consecvent şi l-a învins, de fiecare dată.
BMW-ul a rămas în spatele celor două, dar, situaţia era predictibilă în cazul lui şi probabil cea mai performantă versiune ar fi ceva mai rapidă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,675
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!