(VIDEO) În Chişinău au început a fi amenajate treceri denivelate de pietoni, care vor impune şoferii să reducă viteza

18 Mai 2023, 09:07
Redacţia PiataAuto.md
Despre trecerile denivelate de pietoni în Chişinău, mai ales în preajma instituţiilor de învăţământ, se vorbeşte de foarte mult timp. De fapt, de ani de zile există asemenea iniţiative şi promisiuni, iar până acum exista doar o asemenea trecere în capitală. Numărul mare de accidente pe treceri de la începutul acestui an a reanimat discuţia despre necesitatea lor, mai ales că-n multe zone trecerile sunt atât de periculoase, încât infrastructura pare primul factor de risc. În luna martie primăria Chişinău a promis din nou asemenea treceri, iar atunci i-am întrebat unde sunt cele încă 20 de treceri denivelate promise cu un an şi jumătate în urmă. Cei de la Direcţia Transport ne-au promis atunci că trecerile vor apărea cât de curând. Şi se pare că a venit timpul, în sfârşit.
Asemenea treceri au început acum a fi amenajate în primul rând pe stada Florilor, acolo unde există trei instituţii de învăţământ. Tot pe aceeaşi stradă există şi prima şi singura trecere denivelată până acum, iar începând de ieri se fac lucrări la amenajarea altor treceri, urmând ca el să apară şi pe alte străzi.
Un vizitator ne-a trimis la redacţie un video de pe camera sa de bord cu una din trecere deja cu denivelarea asfaltată şi alta la care de abia se lucra. Acesta confirmă că denivelarea e destul de mare încât maşina să forţată în mod nefiresc dacă nu reduci viteza, prin urmare şoferi vor fi practic impuşi să reducă viteza la un minim sigur pentru a trece fără deranjamente.
Şi, de fapt, tocmai asta şi e scopul acestor treceri, care trebuie să fie nederanjante la viteză mică, dar aproape imposibile la viteză mare, făcând toţi şoferii să încetinească şi crescând astfel siguranţa trecerii pietonilor, mai ales în zonele unde traversează frecvent copii. Vezi cum arătau noile treceri de pe strada Florilor în video-ul surprins ieri.
0
1,118
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!